Κοτόπουλο στον φούρνο με μέλι και μουστάρδα

By Το Φαγητό της Μαμάς - Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2017

Σήμερα, θα δούμε μια πάρα πολύ νόστιμη συνταγή! Κοτόπουλο, ψημένο στον φούρνο, μαριναρισμένο με μέλι, μουστάρδα, θυμάρι, κανέλλα, λεμόνι και μοσχοκάρυδο.
 Η γεύση του είναι εκπληκτική και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε κάποια Κυριακή ή και σε ένα επίσημο γεύμα. Για να δούμε..





 Υλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο
8-10 πατάτες
1 1/2 κσ μέλι θυμαρίσιο
3/4 φλ ελαιόλαδο
1 κσ γεμάτη, μουστάρδα απλή
2 λεμόνια
3 κγ θυμάρι (2 για το κοτόπουλο + 1 για τις πατάτες)
1/2 κγ κανέλλα 
1/3 κγ μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Για την εκτέλεση
Πρώτα απο όλα, πλένουμε πάρα πολύ καλά το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε ένα λεκανάκι και το αφήνουμε εκεί για λίγο. Σε ένα multi, ρίχνουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και το λεμόνι και τα χτυπάμε να γίνουν χυλός. Πηγαίνουμε στο κοτόπουλο και με ένα πινέλο αρχίζουμε να το αλείφουμε πολύ καλά, μέχρις ότου να μας μείνει το 1/3 του χυλού στο multi. Απο πάνω του, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και θυμάρι και το κάνουμε μασάζ να απλωθούν παντού. Σκεπάζουμε το λεκανάκι με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 15'. 



Όσο το κοτόπουλό μας μαρινάρεται, ξεκηνάμε να καθαρίσουμε και να κόψουμε τις πατάτες. Μόλις είναι έτοιμες, τις ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί και απο πάνω ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο θυμάρι. Τα ανακατεύουμε καλά και ανάβουμε τον φούρνο στους 200. 
Αφού περάσει ο χρόνος μας, βγάζουμε το κοτόπουλο απο το ψυγείο και το τοποθετούμε στο ταψί. Απο το πλάϊ, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το βάζουμε στον φούρνο. 
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, το χαμηλώνουμε στους 180 και το αφήνουμε να ψήνεται αργά. Θέλει προσοχή όμως, γιατί το μέλι θα κάνει το κοτόπουλό μας να ψηθεί ποιό γρήγορα. Για αυτό, ή θα βάλουμε πρώτα τις πατάτες να ψηθούν και μετά θα βάλουμε το κοτόπουλο, ή θα σκεπάσουμε το κοτόπουλο με ένα αλουμινόχαρτο για να αργήσει να πάρει χρώμα. 
Το φαγητό αυτό θέλει περίπου 1 1/2 ώρα να ψηθεί καλά. Μετά τα πρώτα 45' όμως, θα πρέπει να το ελέγχουμε καλά γιατί ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός και μπορεί να αρχήσει να παίρνει χρώμα ποιό γρήγορα!!





Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε απο τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με κεφαλοτύρι! 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Δοκιμάστε το!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!