Αφράτο Κέϊκ Πορτοκάλι

By Το Φαγητό της Μαμάς - Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017

Σήμερα θα δούμε μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή για κέϊκ πορτοκάλι, με απλά υλικά. Το αποτέλεσμα θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι!! Για να δούμε...



Υλικά
2 κούπες φαρίνα κοσκινισμένες
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι Μπέκιν (κοσκινισμένο με την φαρίνα)
1 βανίλια

Για την εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο μπόλ, χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Μόλις, το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Περιμένουμε πρώτα να ανακατευτεί καλά το ένα και μετά ρίχνουμε το επόμενο. Ρίχνουμε μέσα την βανίλια και αφού έχουμε κοσκινίσει την φαρίνα με το μπέκιν αρχίζουμε σιγά σιγά να τα ρίχνουμε στο μπόλ, εναλλάξ με τον χυμό πορτοκάλι. Τα χτυπάμε έως ότου να ενωθούν καλά.


Στη συνέχεια, παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και αφού την αλευροβουτυρώσουμε ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. 
Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40'. Μόλις φουσκώσει και πάρει λίγο χρώμα το ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν έγινε και το βγάζουμε απο τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.


Καλή μας όρεξη!!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!