Πως αποστειρώνουμε τα βάζα πριν τα χρησιμοποιήσουμε;

By Το Φαγητό της Μαμάς - Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017

Είναι πολύ σημαντικό να αποστειρώνουμε τα βάζα μας, πρίν τα χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε μέσα μαρμελάδα, σάλτσα, ή κάποιο γλυκό. Αυτό, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα συντηριθούν καλύτερα τα τρόφιμα μας, θα είναι σαν φρέσκα και δεν θα αλλιωθούν εύκολα!

Υλικά
βάζα τα οποία έχουμε ήδη πλύνει καλά
καινούργια καπάκια τα οποία έχουμε ήδη πλύνει καλά
κατσαρόλα με νερό
1/2 λεμόνι στιμμένο

Για την εκτέλεση
 Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, μέχρι να καλυφθεί στην μέση και ποιό πάνω και την βάζουμε στο μάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιού και τοποθετούμε προσεκτικά τα βάζα. Χαμηλώνουμε την φωτιά για να μην σπάσουν και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 10'. Στην συνέχεια με την βοήθεια 2 κουταλιών τα βγάζουμε σε μια βαμβακερή πετσέτα ανάποδα και ρίχνουμε τα καπάκια. Εκτελούμε πάλι την ίδια διαδικασία. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά με φυσικό τρόπο και είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε.

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!