Γρήγορη Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα

By Το Φαγητό της Μαμάς - Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29, 2017




Πολλές είναι οι φορές, που θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι γρήγορο και νόστιμο. Παρακάτω, σας δίνω μια συνταγή για μια πραγματικά πολύ εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, που θα σας λύσει τα χέρια. Για να δούμε..




Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια λαζάνια
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κσ τοματοπολτό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 νεροπότηρου Ξύδι Βαλσάμικο
περίπου 5 ποτήρια νερό
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/2 κγ κανέλλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Για την εκτέλεση


 Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε μέτρια φωτιά για 2'. Στην συνέχεια, σβήνουμε με βαλσάμικο και τα αφήνουμε για άλλα 2', να φύγει η έντονη μυρωδιά. 


Έπειτα, ρίχνουμε την ντομάτα, τον τοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κανέλλα και νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε τόσο χρόνο, σύμφωνα με τις οδηγίες. Θέλει προσοχή με το νερό. Άν δούμε οτι εξατμίζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα, μέχρι να πετύχουμε τον χρόνο των ζυμαρικών μας.


Τα ανακατεύουμε συχνά, τόσο για να μην κολλήσουν, όσο και για να πήξει η σάλτσα. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρουμε το τηγάνι παο την φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό μας.

Καλή μας όρεξη!!! 

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!