Πως αφαιρούμε εύκολα τα καμένα λίπη απο τα ταψιά;

By Unknown - Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2017Κακά τα ψέματα, όσο ευχάριστα και αν νοιώθουμε όταν μαγειρεύουμε για την οικογένειά μας, στο τέλος πάντα μένουν τα λερωμένα πιάτα, κατσαρόλες και ταψιά. Άντε όλα τα άλλα, αλλά τα ταψιά; Που πιθανόν έχουν καμένο φαγητό επάνω; Παρακάτω θα σας δείξω εύκολους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να αφαιρούμε τα λίπη, ανάλογα με το είδος του ταψιού!


 Αντικολλητικό ταψί

Αν το τηγάνι σας έχει αντικολλητική στρώση, πρέπει να είστε πιο… ευγενικοί μαζί του -να μην το τρίψετε χρησιμοποιώντας υλικά που θα το αλλοιώσουν.

Τι θα χρειαστείτε
-Νωπό χαρτί κουζίνας
-Ζεστό νερό
-Μαγειρική σόδα
-Σφουγγάρι

Τι πρέπει να κάνετε 
Αρχικά, βρέξτε λίγο χαρτί κουζίνας με ζεστό νερό και βάλτε το πάνω στο ταψί αφήνοντάς για λίγη ώρα, για να λιώσουν τα λίπη. Στη συνέχεια, φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και ζεστό νερό. Αλείψτε την πάστα στο ταψί κι αφήστε την να δράσει για μισή ώρα. Πάρτε το σφουγγάρι και απαλά τρίψτε τους λεκέδες μέχρι να εξαφανιστούν. Πλύνετε καλά με χλιαρό νερό και υγρό πιάτων.

Ανοξείδωτο ταψί

Τι θα χρειαστείτε
-Οξυζενέ 
-Μαγειρική σόδα
-Σύρμα για το τρίψιμο

Τι πρέπει να κάνετε 
Πασπαλίστε την επιφάνεια του ταψιού με μαγειρική σόδα. Καλύψτε τη στρώση μαγειρική σόδας με οξυζενέ. Ρίξτε ακόμα μία στρώση μαγειρικής σόδας. Αφήστε για μία-δύο ώρες τα υλικά να δράσουν. Τρίψτε με σύρμα μέχρι τα καμένα λίπη να εξαφανιστούν. Πλύνετε καλά το σκεύος με νερό και υγρό σαπούνι πιάτων.

Αλουμινένιο ταψί

Τι θα χρειαστείτε
-½  φλιτζάνι καυτό νερό
-Κρυσταλλική σόδα (ή σόδα πλύσης)
-Κρέμα ταρτάρ
-Σφουγγάρι σκληρό

Τι πρέπει να κάνετε
Ρίξτε κρυσταλλική σόδα στο ταψί μαζί με την κρέμα ταρτάρ. Προσεκτικά, ρίξτε λίγο καυτό νερό στο σκεύος και ανακατέψτε για να φτιάξετε μια πάστα. Αφήστε την πάστα να δράσει για 15 λεπτά. Τρίψτε με τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού, μέχρι να καταπολεμηθούν όλοι οι λεκέδες. Πλύνετε καλά με νερό και υγρό σαπούνι πιάτων.Πηγή:mama365.gr

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!