Βασική Συνταγή για Πιλάφι

By Unknown - Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2017Το πιλάφι, είναι ένα πιάτο αποτελούμενο από ρύζι, βρασμένο σε νερό ή σε ζωμό. Είναι βασικό είδος διατροφής και θεωρείτε εθνικό φαγητό σε πολλές χώρες.  Πρώτη φορά προσφέρθηκε στον Μέγα Αλέξανδρο, σε βασιλικό συμπόσιο που ακολούθησε μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας της Μαρακάνδας. Οι στρατιώτες λοιπόν κατά την επιστροφή τους, έφεραν μαζί και την προετοιμασία του πιλαφιού στην Μακεδονία και από εκεί εξαπλώθηκε σε όλη την Αρχαία Ελλάδα. Σήμερα, χρησιμοποιούμε ακόμα την ίδια βάση προετοιμασίας, αλλά με διαφορετικά υλικά και συνδυασμούς. Παρακάτω, θα σας δείξω τον ποιο απλό τρόπο για να φτιάχνουμε πιλάφι με ρύζι νυχάκι.


Υλικά
4-5 φλ νερό
2 κσ αλάτι
2 κσ φυτίνη

Για την εκτέλεση
 Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την φυτίνη να λιώσει και να ζεσταθεί. όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει καλά. Τότε ρίχνουμε το νερό και το αλάτι, ανακατεύουμε 2-3 φορές και το αφήνουμε με μισόκλειστο καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του (χρειάζεται περίπου 10-15'). Όταν είναι έτοιμο, το τραβάμε απο το μάτι και τοποθετούμε μια βαμβακερή πετσέτα πάνω απο την κατσαρόλα. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να ρουφήξει και την τελευταία υγρασία. Το πιλάφι μας είναι έτοιμο. Μπορεί να φαγωθεί και σκέτο, ή ώς συνοδευτικό σε κάποιο πιάτο μας.


Καλή μας όρεξη!!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!