Σαλάτα με Γλιστρίδες (ή Αντράκλα)

By Το Φαγητό της Μαμάς - Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2017



Η αντράκλα, γνωστή και ως πορτουλάκα αλλά και γλιστρίδα, είναι ένα καλοκαιρινό βότανο, που εμφανίζεται αυτοφυής κοντά σε πηγές ή τακτικά ποτιζόμενα εδάφη. Τα φύλλα, είναι το μέρος του φυτού που συλλέγουμε και τα προσθέτουμε σε σαλάτες ωμά, αλλά και σε φαγητά. 

 

Ιδιαίτερο ευεργετικό βότανο για τον οργανισμό, που δεν συναντάται εύκολα στις λαικές, η αντράκλα περιέχει ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, βιταμίνη C, σίδηρο, βιταμίνη Α, βιταμίνες Β, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο. Στοιχεία πολύ σημαντικά για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και για την αποτοξίνωσή του. Παρακάτω θα δούμε μια πολύ εύκολη σαλάτα με ωμή γλιστρίδα, που μπορούμε όλοι να την φτιάξουμε στο σπίτι μας!

Υλικά
2 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο αγγουράκι
5-6 παξιμάδια σπασμένα 
1 ματσάκι γλιστρίδες (κόβουμε μόνο τα φύλλα και πετάμε τα κοτσάνια)
ελαιόλαδο
αλάτι

Για την εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά όλα μας τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο ή μια σαλατιέρα. Απο πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και είναι έτοιμη.

Καλή μας όρεξη!!! 

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!