Γεμιστά με Κιμά

By Το Φαγητό της Μαμάς - Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό που και αυτό με την σειρά του μας θυμίζει το καλοκαίρι. Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη και θα κάνει το σπίτι σας να μοσχομυρίσει! Για να δούμε...


Άν δεν θέλετε να έχουν κιμά τα γεμιστά ή νηστέυετε, διαβάστε την συνταγή για Γεμιστά Ορφανά!

Υλικά
20 πιπέρια πράσινα
20 γεμάτες κσ με ρύζι Καρολίνα
3 μεγάλες ντομάτες ώριμες
1 κσ μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κσ άνηθο ψιλοκομμένο
1 κγ δυόσμο ξερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο

Για τον κιμά
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλη και ώριμη ντομάτα
1 κσ μαιντανό
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο κομμένη σε ροδέλες
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κγ κανέλλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Για την εκτέλεση
Πρώτα απο όλα, παίρνουμε τις 4 ντομάτες της συνταγής, τις πλένουμε και αδειάζουμε το εσωτερικό της μίας σε ένα μικρό πιατάκι και των άλλων 3ων σε ένα μεγαλύτερο και βαθύ. Το εξωτερικό τους το βάζουμε στην άκρη για να τις γεμίσουμε μετά και το εσωτερικό το περνάμε απο τον ρεντέ. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού τα αφήσουμε 2' να μαραθούν σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά και με ένα πιρουνάκι τον πατάμε να γίνει μικρά κομματάκια. Όταν πάρει χρώμα, ρίχνουμε την μια ντομάτα τριμμένη, τον μαιντανό, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το αλάτι και το πιπέρι και βάζουμε 3 ποτήρια νερό. Μόλις βράσει αφήνουμε μισόκλειστο το καπάκι και βάζουμε την φωτιά στο μέτριο. Χρειάζεται περίπου 30' να γίνει. Τώρα πάμε στο ρύζι μας. Το πλένουμε 2 φορές και το αφήνουε να στραγγίξει. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε 2' να λιώσουν. Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι και αφού το ανακατέψουμε 3-4 φορές, βγάζουμε την κατσαρόλα απο το μάτι. Ρίχνουμε τις 3 ντομάτες τριμμένες, τον μαιντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατέυουμε καλά. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς, γυρνάμε την κατσαρόλα και τον ρίχνουμε στην μεγάλη κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Αφού πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε τα καπάκια τους και τις αδειάζουμε απο μέσα απο τυχόν σποράκια. Αρχίζουμε και τις γεμίζουμε, αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό για να έχει χώρο να φουσκώσει το ρύζι. Το ίδιο κάνουμε και στις ντομάτες που κρατήσαμε. Τα τοποθετούμε όσο μπορούμε πλαγιασμένα σε ένα ρηχό ταψί. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε 300gr νερό και ρίχνουμε λίγο λαδάκι μέσα και με ένα κσ ρίχνουμε δύο κουταλιές σε κάθε πιπέρι/ντομάτα. Το υπόλοιπο νεράκι το ρίχνουμε μέσα στο ταψί. Έπειτα, τοποθετούμε τα καπάκια τους και απο πάνω περιχύνουμε με το υπόλοιπο νερό.
Άν μας αρέσει να τρώμε ολόκληρα τα γεμιστά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πάνω απο τα πιπέρια και τος ντομάτες. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και όταν ζαρώσουν και πάρουν χρώμα ελέγχουμε αν έγινε το ρύζι. Τραβάμε το ταψί μας λίγο έξω απο τον φούρνο και με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο ρύζι μέσα απο μία πιπεριά ή ντομάτα και το δοκιμάζουμε. Αν έγινε, το βγάζουμε, περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.


Καλή μας όρεξη!!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!