"Υγρό" Κέϊκ Σοκολάτας ( Σαν Σοκολατόπιτα )

By Το Φαγητό της Μαμάς - Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2017

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέϊκ σοκολάτας, που φέρνει αρκετά σε σοκολατόπιτα, λόγω του οτι δεν είναι πολύ στερεό! Πολύ γλυκό, που τέλεια μπορεί να συνοδευτεί με μια μπάλα παγωτό! Για να δούμε..

Υλικά
1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 απο το φακελάκι Bakin Powder
1 φλ γάλα + 4 κσ
1 βανίλια
1 αυγό
5 κσ κακάο ( Εγώ χρησιμοποίησα Nesquik )
1/2 φλ + 1 κσ κοφτή ζάχαρη
2 κσ βούτυρο
2 κσ ινδοκάρυδο 

Για την εκτέλεση
Σε ένα μέτριο τάπερ, ρίχνουμε 1 φλ ζάχαρη και τις 2κσ βούτυρο και χτυπάμε καλά με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε την βανίλια και το αυγό και χτυπάμε πάλι καλά να διαλυθεί τελείως για να μην μας μυρίζει στο γλυκό! Παίρνουμε το 1φλ γάλα με το 1φλ αλεύρι με μπέκιν και ρίχνουμε σιγά σιγά εναλλάξ, μέχρι να το πάρει όλο, χτυπόντας ταυτόχρονα με το μίξερ. Τέλος ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πάμε τώρα στην σοκολάτα. Παίρνουμε ένα μπρίκι και ρίχνουμε τις 4κσ γάλα με τις 5 κσ κακάο και την 1κσ ζάχαρη, τα βάζουμε στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε μέσα στο τάπερ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 


Παίρνουμε μια φόρμα ψωμιού και την βουτυροκακαώνουμε και μέσα βάζουμε το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 (χωρίς αντιστάσεις θα είναι ακόμα ποιό ζουμερό) για 35-40'. Όταν περάσει ο χρόνος, θα το τραβήξουμε λίγο έξω απο τον φούρνο και θα το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα. Άν όταν την βγάλουμε, δεν κολλάει πολύ μείγμα επάνω, τότε είναι έτοιμο. Αλλιώς το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το βλέπουμε λίγο αργότερα. Τώρα για να δούμε πως θα το βγάλουμε απο την φόρμα, αφού δεν είναι και πολύ στερεό ( αυτός φυσικά είναι ο δικός μου, προτεινόμενος τρόπος). 


Μόλις βγεί, θα το αφήσουμε 15' να κρυώσει και με ένα μαχαίρι θα το κόψουμε στην μέση (για να μην διαλυθεί τελείως όταν βγεί). Πάνω απο την φόρμα, θα βάλουμε μια πετσέτα και θα την κρατήσουμε καλά κολλημένη επάνω και θα το αναποδογυρίσουμε. Βγάζουμε την φόρμα και τοποθετούμε απο πάνω ανάποδα την πιατέλα που θα το βάλουμε. Κρατάμε πάλι καλά την πετσέτα και το γυρνάμε απο την κανονική του μεριά. Το κέϊκ μας έχει τοποθετηθεί με επιτυχία στην πιατέλα. Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο και είναι έτοιμο!


Καλή μας όρεξη!!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!