Γαρίδες σαγανάκι με Μαυροδάφνη και Φέτα

By Το Φαγητό της Μαμάς - Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017

Οι γαρίδες, είναι κατα παράδοση ένα καλοκαιρινό πιάτο, όπως και να το μαγειρέψουμε. Μπορούμε να τις κάνουμε με διάφορους τρόπους και να είναι το  ίδιο γευστικές ( δείτε την συνταγή με Γαριδομακαρονάδα ).




 Παρακάτω σας δίνω μια συνταγή για γαρίδες σαγανάκι σβησμένες με μαυροδάφνη και μαγειρεμένες με φέτα και κασσέρι. Ένα πλούσιο ορεκτικό, που μπορεί με ευκολία να συνοδεύσει και ένα ποιό επίσημο τραπέζι! Για να δούμε..

Υλικά
1/2 πακέτο γαρίδες μεγάλες κατεψυγμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ σκόρδο κομμένο σε ροδέλες
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
1/2 νεροπότηρο Μαυροδάφνη
2 μεγάλες, ώριμες μεγάλες τριμμένες
100gr φέτα τριμμένη στο χέρι
1 φέτα κασσέρι Gouda, ψιλοκομμένη
1 κσ μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κγ άνηθο ψιλοκομμένο
1 κγ θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό

Γα την εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, ξεκηνάμε βάζοντας το λάδι μας να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, βάζουμε την φωτιά στη μέση και τα αφήνουμε για 2'. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και την πιπεριά και τα αφήνουμε μαζί να μαραθούν. Ρίχνουμε και τις γαρίδες και τις αφήνουμε άλλα 3' περίπου, μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και να τα ξανα απορροφήσουν.

Μόλις στεγνώσουν, σβήνουμε με την Μαυροδάφνη και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε και την τριμμένη ντομάτα, τον μαιντανό, τον άνηθο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό ( ανάλογα με το πόσα υγρά έχει η ντομάτα μας ).
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15'. Όταν δούμε οτι η σάλτσα μας έχει δέσει (όχι τελείως όμως, γιατί όταν ρίξουμε την φέτα και το κασσέρι θα δέσει ποιό πολύ), τα τραβάμε απο την φωτιά. 
 Ρίχνουμε μέσα την φέτα και το κασσέρι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Το ορεκτικό μας είναι έτοιμο. Το τοποθετούμε σε ένα πήλινο, πασπαλίζουμε με λίγο κασσέρι και φέτα και το σερβίρουμε.



Καλή μας όρεξη!!!


  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!