Μπιφτέκια Γεμιστά

By Το Φαγητό της Μαμάς - Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017

Μια συνταγή πολύ νόστιμη και καλοκαιρινή, αφού για γέμιση θα χρησιμοποιήσουμε φέτα και ντομάτα! Θα την λατρέψουν σίγουρα τα παιδιά μας!! Για να δούμε...




Υλικά
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 χοντρή φέτα ψωμί αλεσμένη στο μούλτι(μόνο την ψύχα)
1 κσ μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλυτζανάκι του ελληνικού, ελαιόλαδο
1 κγ δυόσμο 1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κγ κανέλλα
αλάτι
πιπέρι
150gr φέτα
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε φέτες


Για την εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τάπερ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά εκτός απο την φέτα και την ντομάτα και πλάθουμε καλά για λίγη ώρα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Λίγα λεπτά πρίν το βγάλουμε, ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε την φέτα σε ένα πιάτο και με ένα πιρούνι την πατάμε να γίνει κομματάκια. Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι αν θέλουμε και ανακατεύουμε. Σε άλλο πιατάκι κόβουμε την ντομάτα σε φέτες και μετά στα τέσσερα. 


Τώρα, βγάζουμε τον κιμά απο το ψυγείο, παίρνουμε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο και παίρνουμε μια μπάλα σε μέγεθος μικρού μήλου. Την πλάθουμε όμορφα με το χέρι μας και την βάζουμε στο πιάτο. Την πατάμε για να ανοίξει σιγά σιγά. Θέλουμε να ανοίξει τόσο ώστε το πάχος της να είναι 1/2-1 εκ το πολύ. Στην μία μεριά βάζουμε μια κσ κοφτή τυρί και μία φέτα ντομάτα. Τραβάμε απο την άλλη και το κλείνουμε. Πατάμε τις άκρες και το βάζουμε στην άκρη. Το ίδιο κάνουμε και με τον υπόλοιπο κιμά. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε τα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε μέτρια προς υψιλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε. Η συνταγή αυτή βγάζει 7-8 τέτοια μπιφτέκια, αλλα είναι τόσο πλούσια που θα χορτάσουμε και με ένα μόνο!


Καλή μας όρεξη!!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!