Σπανακόρυζο

By Το Φαγητό της Μαμάς - Πέμπτη, Αυγούστου 31, 2017

Σήμερα λοιπόν, θα δούμε μια πολύ νόστιμη και παρεξηγημένη απο τα παιδιά μας συνταγή, το σπανακόρυζο. Έχει μεγάλη αξία στην διατροφή μας, λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε βηταμίνη C, δεν έχει καταφέρει όμως να αγαπηθεί απο τα στομαχάκια των μικρών μας. Για να δούμε μαζί μια συνταγή, για πολύ νόστιμο σπανακόρυζο με λαχανικά και λεμόνι..

Υλικά
1/2 κιλό σπανάκι
1 φλυτζανάκι του ελληνικού, ρύζι Καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο κομμένη σε ροδέλες
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη
1 καρότο κομμένο
1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
2 κσ άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι
700ml νερό
αλάτι
πιπέρι

Για την εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να τσιγαριστούν για 1-2'. Αφού έχουμε πλύνει καλά το σπανάκι, το ρίχνουμε και αυτό μέσα και τα ανακατεύουμε για 3' μέχρι να αρχίσει να κολλάει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε το μάτι και με μισόκλειστο καπάκι αφήνουμε το φαγητό να χυλώσει για περίπου 30-35'. Μετά το πέρασμα του χρόνου, δοκιμάζουμε το ρύζι, βλέπουμε αν έχει χυλώσει η σούπα και το αποσύρουμε απο την φωτιά. Το σπανακόρυζο είναι έτοιμο και το σερβίρουμε με λεμόνι και φέτα.


Καλή μας όρεξη!!!



  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!