Μυδοπίλαφο

By Το Φαγητό της Μαμάς - Τετάρτη, Αυγούστου 23, 2017

Το μυδοπίλαφο είναι ένα αγαπημένο και καλοκαιρινό πιάτο! Η παρακάτω συνταγή είναι αρκετά εύκολη και πολύ νόστιμη. Για να δούμε λοιπόν..



Υλικά
1 κούπα ρύζι νυχάκι
2 κούπες νερό
2 κσ φυτίνη
1 κσ αλάτι
1/2 σακουλάκι μύδια κατεψυγμένα 
1/2 νεροπότηρο μαυροδάφνη
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
ελαιόλαδο
2 ποτήρια με νερό
1 κσ άνηθο
1 κσ μαιντανό
1 κγ ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη για το σερβίρισμα

Για την εκτέλεση
 Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την φυτίνη να λιώσει και να ζεσταθεί. όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει καλά. Τότε ρίχνουμε το νερό και το αλάτι, ανακατεύουμε 2-3 φορές και το αφήνουμε με μισόκλειστο καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του (χρειάζεται περίπου 10-15'). Όταν είναι έτοιμο, το τραβάμε απο το μάτι και τοποθετούμε μια βαμβακερή πετσέτα πάνω απο την κατσαρόλα. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να ρουφήξει και την τελευταία υγρασία. Το πιλάφι μας είναι έτοιμο. 


Αφού πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρέσουμε τις τριχούλες τους τα βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι να φύγουν τα υγρά τους. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για 2-3', μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια σβήνουμε με την μαυροδάφνη. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απο τα μύδια. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15'. Τότε ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε για 5' να βράσουν με την σάλτσα. 


Σβήνουμε το μάτι και μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε και το πιλάφι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το σερβίρουμε ζεστό με λίγο ρίγανη απο πάνω.

Καλή μας όρεξη!!!


 

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!