Σπιτικά Μπουγατσάκια με Κρέμα

By Το Φαγητό της Μαμάς - Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2017

Παρακάτω, θα σας δώσω μια πολύ εύκολη συνταγή για κρέμα μπουγάτσας. Μπορούμε να κάνουμα είτε μικρά μπουγατσάκια, είτε μεγάλη μπουγάτσα, μεγαλώνοντας την αναλογία των υλικών. Για να δούμε...


Η παρακάτω συνταγή είναι για 30-40 μπουγατσάκια
Υλικά
2 πακέτα ΚΑΝΑΚΙ σφολιατάκια
1/2 κιλό γάλα
3 αυγά
1 κσ βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
1 φλ τσαγιού ζάχαρη
1 κγ κανέλλα

Για την εκτέλεση
Βάζω το γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, την κανέλλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να βράσει. Μόλις ξεκινήσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Το αποσύρουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να δυαλυθούν. Αφού έχουμε ξεπαγώσει τα έτοιμα φύλλα μας, βάζουμε στο καθένα 2,5-3 κγ γεμάτες. Στην συνέχεια κλείνουμε την ζύμη και στις άκρες της, την πατάμε με ένα μικρό πιρουνάκι, ώστε να κλείσει καλά. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα. Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20'. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα. Τα σερβίρουμε ζεστά με άχνη και κανέλλα.

Καλή μας όρεξη!!!



~Tips~
* Η συνταγή βγάζει περίπου 40 μπουγατσάκια. Άν θέλουμε λιγότερα, βάζουμε 1 πακέτο ΚΑΝΑΚΙ και υπολογίζουμε τις μισές δοσολογίες σε όλα τα υλικά. 

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!