Χοιρινη Τηγανιά Λεμονάτη στη Χύτρα

By Το Φαγητό της Μαμάς - Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2017


Παρακάτω, σας δίνω μια πολύ εύκολη συνταγή για χοιρινή τηγανιά στην χύτρα. Είναι ένα φαγητό που μπορούμε να το φάμε ως κυρίως γεύμα συνοδευόμενο με ρύζι ή πατάτες, αλλα και ως μεζεδάκι. Για να δούμε λοιπόν..


Υλικά
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
1 λεμόνι στιμένο
1 κσ μουστάρδα
1 κγ θυμάρι
1 κσ βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για την εκτέλεση
 Αφού πλένουμε και στραγγίξουμε καλά το κρέας, το βάζουμε στην χύτρα με 1 κσ βούτυρο να τσιγαριστεί. Το αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά ρίχνουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και το θυμάρι. Το αφήνουμε άλλα 3' και το βγάζουμε απο την φωτιά. Σε ένα μπόλ, ρίχνουμε το στιμένο λεμόνι και την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά να δυαλυθούν. Έπειτα το ρίχνουμε στη χύτρα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και νεράκι τόσο, ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει, σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας. Μόλις περάσει ο χρόνος, ανοίγουμε με πολύ προσοχή το καπάκι και το βάζουμε να ξαναβράσει σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα (χρειάζεται τουλάχιστον 15'). Το αποσύρουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε την τηγανιά στην πιατέλα με λεμόνι.

Καλή μας όρεξη!!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!