Σπιτικό Σαπούνι Χεριών με Πράσινο Σαπούνι

By Unknown - Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Μια συνταγή για σπιτικό σαπούνι χεριών με πράσινο σαπούνι. Η συνταγή αυτή είναι αποτελεσματική και αγνή, καθώς έτσι μπορούμε να απαλλαγούμε απο τα χημικά που περιέχουν τα κοινά σαπούνια χεριών του εμπορίου. Επίσης θα μας εξοικονομίσει πολλά χρήματα, καθώς το μοναδικό υλικό είναι το πράσινο σαπούνι και το νερό! Για να δούμε...
Υλικά
1 πράσινο σαπούνι
λίγο ζεστό νερό

Για την εκτέλεση
Σε ένα μικρό ταπερ τρίβουμε το πράσινο σαπούνι στο ρεντέ. Γεμίζουμε με ζεστό νεράκι, ίσα που να το καλύψει. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε 6-8 ώρες σε ζεστό μέρος. Όταν το ανοίξουμε θα δούμε πως το μείγμα μας έχει πήξει και είναι έτοιμο για χρήση. 


Άν δεν θέλουμε να είναι τόσο σφιχτό, μπορούμε να το αραιώσουμε επιτόπου με λίγο νεράκι. Αφού έχουμε κρατήσει ένα τενεκεδάκι απο άλλο σαπούνι που είχαμε πάρει, το ρίχνουμε μέσα με ένα χωνί. Το βάζουμε στην άκρη και όποτε τελειώνει το ξαναγεμίζουμε! Είναι πολύ εύκολο στο να γίνει και φυσικά έχει πάρα πολύ μικρές πιθανότητες να μας προκαλέσει ξηροδερμία ή και κάποια αλλεργική αντίδραση. Πάντα όμως πρέπει πρώτα να το δοκιμάζουμε στα χέρια μας απλώνοντάς το και αν δεν εμφανίσουμε τίποτα, τότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Φυσικά άν δεν μας αρέσει η μυρωδιά, μπορούμε να ρίξουμε έλαια ή να φτιάξουμε έλαια( κάτι που θα σας δείξω σε μελλοντική δημοσίευση).

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!