Κολοκυθοκεφτέδες (ή Ψευτοκεφτέδες με Κολοκυθάκι)

By Το Φαγητό της Μαμάς - Σάββατο, Αυγούστου 12, 2017

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα παραδοσιακό ορεκτικό, που όλοι έχουμε δοκιμάσει. Είναι πάρα πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε. Παρακάτω θα σας δώσω μια συνταγή για πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες που θα πείσουμε και τα μικρά μας να δοκιμάσουν!


Υλικά
3 μεγάλα κολοκύθια
1 μεσαία ντομάτα
1 μεσαία μελιτζάνα
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 κγ δυόσμο ξερό
3/4 κούπας μαιντανό
1 μέτρια πατάτα
1 κούπα μπαγιάτικο ψωμί περασμένο απο το μούλτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
3 κσ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι


Για την εκτέλεση
 Σε ένα μεγάλο τάπερ, αφού πλένουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε στο ρεντέ. Τα μεταφέρουμε σε ένα τρυπιτό, ρίχνουμε 1 κγ αλάτι, ανακατεύουμε και περιμένουμε να στραγγίξει καλά, ζουλώντας το πού και πού με τα χέρια μας. Αφού στραγγίξει καλά, το ξαναμεταφέρουμε στο τάπερ. Σε ένα μικρότερο τάπερ, τρίβουμε στο ρεντέ την ντομάτα, την μελιτζάνα, το κρεμμύδι και την πατάτα και τα περνάμε απο το στραγγιστήρι, αφήνοντάς τα να στραγγίξουν καλά. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο τάπερ. Προσθέτουμε το ψωμί, το αυγό, τον δυόσμο, τον μαιντανό, την μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και πλάθουμε να γίνει σαν ζυμαράκι. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ σφιχτό, αλλά άν το θέλουμε, τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα ψωμάκι. Κλείνουμε το τάπερ με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν το βγάλουμε αρχίζουμε να πλάθουμε τους κεφτέδες μας, παίρνοντας ποσότητα όσο ένα μικρό αχλάδι. Σε ένα μικρό μπολάκι, βάζουμε αλεύρι και σε ένα τηγάνι, ελαιόλαδο. Μέχρι να κάψει το λάδι καλά, ρίχνουμε τους κεφτέδες στο αλεύρι και τους τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και απο τις 2 μεριές και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Είναι έτοιμοι και μπορούμε να τους σερβίρουμε με λεμόνι.

Καλή μας όρεξη!!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!