Λευκή σάλτσα για μακρόνια ή κοτόπουλο

By Το Φαγητό της Μαμάς - Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017

Μια πολύ εύκολη, γρήγορη, οικονομική και νόστιμη συνταγή για να συνοδεύσετε τα μακαρόνια σας ή το κοτόπουλό σας! Φτιάχνετε με λίγα υλικά που πάντα έχουμε στην κουζίνα μας.










Υλικά
600ml Γάλα πλήρες
3 κρόκους αυγών
1 κσ κόρν φλάουρ
1 κσ βούτυρο
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
αλάτι 
πιπέρι
μαιντανό


Για την εκτέλεση
Βάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα φλυτζάνι και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, πάνω στο μάτι να ζεσταθεί(προσοχή να μην βράσει). Ταυτόχρονα χτυπάμε τους κρόκους απο τα αυγά σε ένα μπόλ και στο φλυτζάνι με το κρύο γάλα, διαλύουμε το κόρν φλάουρ.
 Μόλις το γάλα ζεσταθεί, 
ρίχνουμε το γάλα με το δυαλυμένο κόρν φλάουρ και το βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει το βράσιμο, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει ελαφρά.
 Όταν είναι έτοιμο, το τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον μαιντανό. 
 Με μία κουτάλα παίρνουμε λίγη σάλτσα και την ρίχνουμε στο μπόλ με τα αυγά. Τα ανακατεύουμε καλά και μετά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Τα ξαναβάζουμε στην φωτιά να ζεσταθούν λίγο(όχι να βράσουν), τα ανακατεύουμε καλά και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε. Πλέον η σάλτσα μας έχει πήξει και την σερβίρουμε ζεστή επάνω στα μακαρόνια μας ή στο κοτόπουλό μας.



Καλή μας όρεξη!!!


*Το κόρν φλάουρ πρέπει πάντα να δυαλύετε σε κρύο γάλα ή νερό και πάντα να το ρίχνουμε στο φαγητό όταν ακόμα είναι κρύο, γιατί αλλιώς θα μας σβολιάσει.
*Μέσα σε αυτήν την σάλτσα, μπορούμε να ρίξουμε και μανιτάρια ή καπνιστή γαλοπούλα. Για να το κάνουμε αυτο ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, απλά τα τσιγαρίζουμε σε 2 κσ ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε στην σάλτσα μαζί με το κόρν φλάουρ και το βούτυρο. 

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!