Φυσικά αντικουνουπικά που μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι μας

By Unknown - Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Το καλοκαίρι είναι εδώ και δυστυχώς έφερε μαζί του και τα κουνούπια. Το τσίμπιμά τους δεν προκαλεί μόνο ενόχληση, αλλα μπορεί να επιφέρει και πρόβλημα στην υγεία μας. Για να δούμε ορισμένες σπιτικές συνταγές που μπορούν να διώξουν τα κουνούπια μακριά.

Για το σώμα μας

Υλικά
60 ml φυτικό έλαιο τζοτζόμπα ή αμυγδαλέλαιο ή καρύδας
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρος
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πράσινο τσάι
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
2-3 κάψουλες βιταμίνη Ε

Για την εκτέλεση
Βάζουμε το φυτικό έλαιο και τα αιθέρια έλαια σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι. Ανακινούμε και προσθέτουμε τη βιταμίνη Ε. Έτοιμο το αντικουνουπικό μας, με το οποίο μπορούμε να ψεκαστούμε όποτε επιθυμούμε μέσα στη μέρα.


Για παιδιά μας

Υλικά
1/3 φλ. λάδι καρύδας
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα ή μέντα

Για την εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα πάνω στα χέρια και στα πόδια των παιδιών. Η λοσιόν είναι ιδανική για το ευαίσθητο δερματάκι τους και θα τα προστατέψει από τους ανεπιθύμητους εισβολείς!

Σπρέι χώρου

Υλικά
2 κ.σ. οινόπνευμα των 95 βαθμών
90 γρ. αποσταγμένο νερό
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Για την εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπουκάλι με σπρέι των 100 ml. το οινόπνευμα προσθέτοντας μετά τα αιθέρια έλαια και τέλος το νερό. Κλείνουμε το μπουκάλι και ανακινούμε καλά. Το συγκεκριμένο αντικουνουπικό προορίζεται για κλειστούς χώρους.

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!