Μέλι Μανούκα. Πού βοηθάει τελικά;

By Unknown - Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017Το μέλι χρησιμοποιείτε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, υπολογίζετε από τον 12ο αιώνα, ως θεραπευτικό για διάφορες ασθένειες, χάρη στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Στις μέρες μας όμως, πολλοί κάνουν λόγο για ένα μέλι που προέρχεται από την Νέα Ζηλανδία και την Νότια Αυστραλία, το μέλι Μανούκα!

Το μέλι Μανούκα, προέρχεται από τα τεϊόδεντρα, ποιο συγκεκριμένα από τα φύλλα του. Όλα τα είδη μελιού έχουν αποδεδειγμένα αντιμικροβιακές ιδιότητες, ωστόσο το μέλι Μανούκα περιέχει ένα «μυστικό» χημικό συστατικό, ένα υπεροξείδιο, που του προσδίδει πιο ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση. 


Δείτε παρακάτω ορισμένες από τις ιδιότητές του

 -Βοηθάει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος, της ίωσης και της κατάπτωσης

 -Είναι ιδανικό ώστε να συγκρατεί σε σωστά επίπεδα το ανοσοποιητικό μας σύστημα, για αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε παιδιά(άνω του 1ος έτους) και ηλικιωμένους.

 -Βοηθάει στην αντιμετώπιση του καθημερινού στρες

Συμβάλει στην διατήρηση της ενέργειάς μας σε υψηλά επίπεδα.

 -Χρησιμοποιείτε για την επούλωση πληγών, καθώς ενισχύει την παραγωγή αυξητικών παραγόντων τους οποίους χρησιμοποιούν τα λευκά αιμοσφαίρια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις λοιμώξεις και να επουλώσουν τους ιστούς.Γιατί αυτό το μέλι ξεχωρίζει όμως;

-Διυδροξυακετόνη (DHA): Βρίσκεται στο νέκταρ των λουλουδιών του τεϊόδεντρου και μετατρέπεται σε μεθυλογλυοξάλη κατά τη διαδικασία παραγωγής του μελιού.

-Λεπτοσπερίνη: Πρόκειται για μια φυσική χημική ουσία στο νέκταρ των λουλουδιών του τεϊόδεντρου και ορισμένων συγγενικών του φυτών και είναι ενδεικτική για την «αυθεντικότητα» του μελιού.

-Μεθυλογλυοξάλη (MGO): Έχει αξιόλογη δράση ενάντια σε ποικίλα βακτήρια
Παρόλο όμως που το μέλι Μανούκα παρουσιάζετε ως ιδανικό για την αντιβακτηριδιακή του δράση και την άμεση επούλωση των πληγών, δεν είναι ακόμα βέβαιο αν η καθημερινή του χρήση ως γλυκαντικό στην διατροφή μας, φέρει τα ίδια αποτελέσματα ή καλύτερα από το γνωστό σε όλους μας μέλι.


Πηγή: Medical News Today  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!