Μοσχαράκι νουά λεμονάτο με μουστάρδα, μαυροδάφνη και χρωματιστό ρύζι

By Το Φαγητό της Μαμάς - Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Το μοσχαράκι είναι ένα φαγητό που το βάζουμε πολύ συχνά στο τραπέζι μας. Πρακάτω σας δίνω μια συνταγή πολύ νόστιμη και ελαφριά, με συνοδευτικό ένα πολύχρωμο και νοστιμότατο ρύζι.



Υλικά

1/2 κιλό μοσχαράκι νουά
1 κρεμμύδι μεγάλο και κομμένο στα 4
2 σκ σόρδο κομμένες στην μέση
1 κσ μουστάρδα
1/3 νεροπότηρο μαυροδάφνη
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κγ κανέλλα
1 λεμόνι
1 κσ κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι

Για το ρύζι
1 φλυτζάνι μεγάλο του καφέ ρύζι Basmati
2 φλυτζάνια μεγάλα του καφέ νερό
4 κσ αρακά
1/2 καρότο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
αλάτι
πιπέρι

Για την εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας μας και αφού το ξαφρίσουμε το βάζουμε σε ένα πιάτο. Όταν το ξαφρίσουμε κρατάμε το νερό που είχε η κατσαρόλα σε ένα τάπερ ώστε να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.    
                          Παίρνουμε την χύτρα
και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.  
Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλλα και τα αφήνουμε να
 τσιγαριστούν σε μέτρια φωτιά, 
έως ότου να πάρει χρώμα το κρέας. Όταν τελειώσουμε με αυτό, σβήνουμε με την μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σβήνουμε το μάτι και τραβάμε την χύτρα. Βάζουμε απο πάνω ένα στραγγιστίρι και στραγγίζουμε για 2η φορά το νερό που κρατήσαμε απο το ξάφρισμα και ρίχνουμε τόσο, ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε την χύτρα. Ακολουθούμε τις οδηγίες βρασμού και όταν είναι έτοιμο τραβάμε την χύτρα απο το μάτι. Στην διάρκεια που βγαίνει η πίεση και μέχρι να έρθει η ώρα να ανοίξουμε το καπάκι, παίρνουμε ένα μπόλ μικρό και ρίχνουμε το στημένο λεμόνι. Βάζουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να δυαλυθεί. Ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας, την βάζουμε πάλι στην φωτιά,σε δυνατό μάτι και ρίχνουμε
το λεμόνι με το κόρν φλάουρ σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι για περίπου 20'. Στη συνέχεια ξεκινάμε το ρύζι μας. 
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει και όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ρύζι, τον αρακά, το καρότο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν μέχρι να πάρει λίγο άσπρο χρώμα το ρύζι μας. Τότε ρίχνουμε το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε με κλειστό καπάκι να βράσει, Το ρύζι θέλει περίπου 10-15' να γίνει. Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε μια βαμβακερή πετσέτα κουζίνας απο πάνω και κλείνουμε το καπάκι. Αυτό το κάνουμε για να απορροφήσει την υγρασία του. Το αφήνουμε έτσι για 5'. Όταν γίνει και το κρέας τα σερβίρουμε ζεστά.


Καλή μας όρεξη!!!


  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!