Κοτόπουλο γιουβέτσι

By Το Φαγητό της Μαμάς - Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Το κοτόπουλο βρίσκετε αρκετά συχνά στο τραπέζι μας. Για αυτό ας δούμε μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για να το απολαύσουμε.









Υλικά

1 κοτόπουλο ολόκληρο
2 μεγάλες κούπες κριθαράκι χοντρό
4 μεγάλες κούπες νερό
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
5 κσ σάλτσα Pumaro
λίγο ελαιόλαδο
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κγ κανέλλα
αλάτι
πιπέρι
κεφαλοτύρι

Για την εκτέλεση
 
Πλένουμε πάρα πολύ καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ταψί μας. Γύρω γύρω αδειάζουμε τις 2 κούπες κριθαράκι, τις 4 κσ Pumaro, ριχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο μαζί με το σκόρδο και ανακατεύουμε. Πάνω στο κοτόπουλο βάζουμε την 1 κσ Pumaro, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο 
και τα αλείφουμε με το χέρι μας 
να το γεμίσουμε παντού. Ρίχνουμε και το νεράκι στο ρύζι και το ανακατεύουμε και αυτό. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Όταν πάρει χρώμα το κοτόπουλο και γίνει το κριθαράκι το βγάζουμε. Το σερβίρουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι απο πάνω!


Καλή μας όρεξη!!!




  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!