Πως βράζουμε σωστά τα καλαμπόκια

By Το Φαγητό της Μαμάς - Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Στις διακοπές των παιδικών μας χρόνων δεν έλειπαν ποτέ και πάντα συνόδευαν την απογευματινή μας οικογενειακή βόλτα, όταν ήμασταν «καλά παιδιά». Για να δούμε όμως, πως βράζουμε σωστά τα καλαμπόκια μας, ώστε να γίνουν μαλακά και ζουμερά!


Καθαρίζουμε καλά τα καλαμπόκια και τα πλένουμε λίγο να φύγουν τυχόν χώματα που μπορεί να έχουν μέσα. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Όταν το νερό είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα καλαμπόκια μας ολόκληρα ή κομμένα αν είναι πολλά και μεγάλα. Τα αφήνουμε στην φωτιά για 10' ακριβώς μέχρι να μπορούμε να τα τσιμπίσουμε με ένα πιρούνι. Τότε τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε απο πάνω όσο αλάτι θέλουμε και τα σερβίρουμε ζεστά!


Καλή μας όρεξη!!!

* Ο χρόνος βρασίματος είναι πολύ σημαντικός, γιατί έστω και 5 λεπτά παραπάνω να τα αφήσουμε, δεν θα γίνουν όπως πρέπει!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!