Κατσικάκι λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

By Unknown - Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017

Μια πολύ νόστιμη συνταγή, για να απολαύσουμε το κατσικάκι μας στον φούρνο, με πατάτες. 

Υλικά
1 κιλό κατσίκι
πατάτες
2 κρεμμύδια
2 σκ κόρδο
2 λεμόνια στιμένα
1 κσ θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κγ ρίγανη

Γαι την εκτέλεση
Πλένουμε πάρα πολύ καλά το κατσίκι και το βάζουμε στη γάστρα. Με ένα μαχαίρι το τρυπάμε κάθε 10 εκ, με βάθος 1εκ. Παίρνουμε το σκόρδο και το κόβουμε πάρα πολύ μικρά κομμάτια και σε κάθε τρύπημα που έχουμε κάνει, βάζουμε απο ένα κομμάτι μέσα. Ότι περισσέψει, το ρίχνουμε χύμα μέσα στην γάστρα. Σε ένα μπόλ, ρίχνουμε τα λεμόνια στιμένα με το ελαιόλαδο και αφού βουτήξουμε τα χέρια μας μέσα, παίρνουμε το κατσίκι και το κάνουμε μαλάξεις για να απορροφήσει τα υγρά. Ότι περισσέψει το ρίχνουμε στην γάστρα. Το ξανα τοποθετούμε στη γάστρα και απο πάνω ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Τέλος παίρνουμε τα 2 κρεμμύδια και αφού τα χαράξουμε σε σχήμα σταυρού, τα τοποθετουμε και αυτά μέσα. Γεμίζουμε με νεράκι που να καλύπτει τα 3/4 της γάστρας. Κλείνουμε το καπάκι και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200. Μετά απο 30' κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 170. Αφού περάσουν άλλα 45' βγάζουμε την γάστρα και βλέπουμε άν τσιμπιέται εύκολα το κατσίκι(άν έχει μαλακώσει δηλαδή). Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε και αυτές. Απο πάνω τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε να πάει παντού. Τότε ξαναβάζουμε την γάστρα στον φούρνο, χωρίς όμως το καπάκι της. Την αφήνουμε μέχρι να ψηθούν και απο έξω το κατσίκι και οι πατάτες. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε την γάστρα απο τον φούρνο και σερβίρουμε. Συνολικά θα χρειαστούμε περίπου 2,5-3 ώρες να μαγειρέψουμε το κατσίκι, ανάλογα και με την ποιότητά του.

Καλή μας όρεξη!!!


~Tips~


*Τις πατάτες, αντί να τις κόψουμε μικρά κομμάτια, μπορούμε και να τις βάλουμε ολόκληρες. Άν το κάνουμε αυτό όμως θα πρέπει να τις βάλουμε στην γάστρα να ψηθούν απο την αρχή μαζί με το κατσίκι. Αλλιώς τις βάζουμε στην μέση του μαγειρέματος για να μην λιώσουν τελείως. 

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!