Καλοκαιρινή στραπατσάδα

By Το Φαγητό της Μαμάς - Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Η στραπατσάδα είναι ένα πιάτο που έχει διαφορετικές ονομασίες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Είναι ένα παραδοσιακό φαγητό και γρήγορο, που η βάση του είναι τα αυγά! Για να δούμε παρακάτω μια συνταγή για στραπατσάδα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
4 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ντομάτες τριμμένες
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 κγ θυμάρι
1 κγ ρίγανη
1 κσ τυρί σε κρέμα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για την εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Αμέσως ρίχνουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και τα αφήνουμε λίγο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε την ντομάτα με το θυμάρι. Αφήνουμε πάλι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσει λίγο τα ζουμιά της. 

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά όπως τα έχουμε σπάσει και ανακατεύουμε συνέχεια για να δυαλυθούν. Απο πάνω ρίχνουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Όταν τα αυγά μας είναι έτοιμα, σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τα ντοματίνια με το τυρί, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε απο την φωτιά! Η στραπατσάδα μας είναι έτοιμη.


Καλή μας όρεξη!!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!