Συνταγή για σπιτικό, υγρό απορρυπαντικό με πράσινο σαπούνι

By Unknown - Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017Μπορούμε πολύ εύκολα να απαλλαγούμε από τα χημικά απορρυπαντικά πλυντηρίου, ειδικά όταν πλένουμε παιδικά ρούχα. Η συνταγή για αυτό το σπιτικό απορρυπαντικό είναι απλή και μπορούμε όλες να την φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι μας.

 

Υλικά για 5λίτρα υγρού απορρυπαντικού
1 φλ βόρακα (μπορούμε να το βρούμε σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία)
1 σαπούνι πράσινο
1 φλ σόδα
5L νερό
Ένα δοχείο από κάποιο παλαιότερο απορρυπαντικό

Για την εκτέλεση
Βάζουμε την σόδα στον φούρνο για 30’ μέχρι να αποκτήσει κρυσταλλική μορφή όπως το αλάτι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1l νερό, ρίχνουμε το σαπούνι, αφού το έχουμε περάσει από τον τρίφτη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί. Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε μέσα τον βόρακα και την σόδα, ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι. Αφού έχουμε πλύνει καλά ένα παλαιότερο δοχείο απορρυπαντικού, ρίχνουμε όλο το μείγμα της κατσαρόλας μέσα και βάζουμε άλλα 4l νερό. Ανακινούμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε χωρίς καπάκι για ένα 24ωρο. Την επόμενη, είναι έτοιμο.


*Πριν το χρησιμοποιήσουμε στα ρούχα μας, πρέπει πρώτα να απλώσουμε 1 κγ απορρυπαντικό μέσα από την παλάμη του χεριού μας. Αν δεν συμβεί τίποτα, απλώνουμε και στην εξωτερική μεριά που είναι ποιο ευαίσθητη. Αν και εκεί δεν εμφανιστεί κάποιος ερεθισμός, τότε είμαστε σίγουροι ότι έχουμε φτιάξει σωστά το απορρυπαντικό μας και δεν θα είναι επιβλαβές για το δέρμα μας. Αυτή την διαδικασία πρέπει να την κάνουμε κάθε φορά που αλλάζουμε μάρκα απορρυπαντικού, είτε το έχουμε φτιάξει μόνοι μας, είτε το αγοράσαμε ΠΡΙΝ το χρησιμοποιήσουμε για 1η φορά.

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

1 Σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμη η συνταγή, σας θα την προτείνω σε γνωστούς μου,αφού πρώτα την δοκιμάσω σε δικά μου παιδικά ρούχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!