Πώς ξαφρίζουμε σωστά το κρέας

By Unknown - Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Όταν μαγειρεύουμε κρέας, καλό είναι να το ξαφρίζουμε. Όχι τόσο γιατί το κρέας είναι ''βρώμικο'' (κάτι που πλέον πολλοί ειδικοί λένε οτι δεν ισχύει στις μέρες μας), αλλα γιατί αν δεν ξαφριστεί, η όψη του μετά το μαγείρεμα θα είναι θαμπή. Κάποιες νοικοκυρές το ξαφρίζουμε για την όψη και άλλες για την βρωμιά. Όπως και να έχει όμως, παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να το ξαφρίσουμε σωστά! 1) Πλένουμε πολύ καλά το κρέας μας. Παίρνουμε την κατσαρόλα ή την χύτρα που θα το μαγειρέψουμε, την γεμίζουμε με νεράκι τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας και ανοίγουμε το μάτι στο δυνατό. 

 2) Μόλις το νερό ζεσταθεί και φτάσει σε σημείο που κοντεύει να βράσει, αρχίζει να σχηματίζετε ένας καφετί αφρός. Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και αρχίζουμε να αφαιρούμε όλο τον αφρό. Όσο αρχίζει να βράζει θα δημιουργεί και άλλο, για αυτό θα πρέπει να είμαστε απο πάνω και να το επιβλέπουμε, μέχρι να σταματήσει.

 3) Όταν σταματήσει να βγάζει τον αφρό και αφού έχουμε περιμένει να δούμε μην βγάλει και άλλο, σβήνουμε το μάτι και τραβάμε την κατσαρόλα μας.

 4) Παίρνουμε ένα μεγάλο τάπερ και ένα στραγγιστήρι με μικρές τρύπες. Άν δεν έχουμε, μπορούμε να πάρουμε στραγγιστήρι για τα μακαρόνια και απο μέσα να βάλουμε ένα τούλι που σίγουρα θα έχουμε στο σπίτι μας απο κάποια μπομπονιέρα. Τοποθετούμε το στραγγιστήρι επάνω στο τάπερ και σιγά σιγά αρχίζουμε να ρίχνουμε το νερό της κατσαρόλας. Όταν αδειάσει όλο το νερό, ξεπλένουμε το στραγγιστίρι και ρίχνουμε επάνω του και το κρέας. Πλένουμε ελαφρά την κατσαρόλα μας να φύγουν τα υπολοίματα του αφρού και ξεκινάμε το μαγείρεμα. Το νερό αυτό που στραγγίξαμε, μπορούμε είτε να το βάλουμε στο φαγητό μας μετά, βάζοντας πάνω απο την κατσαρόλα πάλι το στραγγιστήρι και το στραγγίζουμε δεύτερη φορά, είτε να το κρατήσουμε για να το χρησιμοποιήσουμε για ζωμό.


  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!