Σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια

By Το Φαγητό της Μαμάς - Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Μια σάλτσα εύκολη και οικονομική που μπορούμε να την κάνουμε με απλά υλικά που έχουμε πάντα!








Υλικά
4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο
1/4 νεροπότηρο με κρασί κόκκινο
1/4 κγ ξερό βασιλικό
1 κγ ζάχαρη
1/4 κγ κανέλλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Για την εκτέλεση
Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 2-3' να μαραθούν. Ρίχνουμε τον βασιλικό, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για άλλα 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τότε ρίχνουμε μέσα την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι. Επειδή η ντομάτα μας θα έχει ήδη ζουμί, ρίχνουμε 1/2 νεροπότηρο με νερό και το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σφήξει η σάλτσα μας. Σε περίπου 15-20' είναι έτοιμο. Κάνουμε και την μακαρονάδα μας σύμφωνα με τις οδηγίες τους, και σερβίρουμε.


Καλή μας όρεξη!!!



*Άν θέλουμε, αντί για ξερό βασιλικό μπορούμε να βάλουμε και φρέσκο με την εξής διαδικασία. Για την παραπάνω ποσότητα, θα πάρουμε 3 φύλλα βασιλικού, θα τα δέσουμε με έναν σπάγγο και όταν ρίξουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, θα βάλουμε και τα φύλλα και θα τα αφήσουμε να βράσουν. Μόλις γίνει η σάλτσα μας, απλά θα τα βγάλουμε απο μέσα και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την διακόσμιση του πιάτου μας!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!