Ρύζι Basmati

By Unknown - Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

Ρύζι! Το αγαπημένο τόσο των μεγάλων, όσο και των μικρών. Μπορεί να συνοδεύσει κάθε μας γεύμα. Παρακάτω θα δούμε την βασική συνταγή για ρύζι Basmati, ώστε να βγαίνει σπυρωτό και νόστιμο.

Υλικά
1 κούπα ρύζι Basmati
2 κούπες νερό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Για την εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κούπα με το ρύζι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε το μάτι στο δυνατό. Όταν αρχίσει να τσιγαρίζεται, το ανακατεύουμε 3-4 φορές μέχρι να ασπρίσει λίγο το ρύζι και ρίχνουμε την κούπα με το νερό. Προσοχή, μόλις ρίξουμε το νερό ,ΔΕΝ ανακατεύουμε ξανά το ρύζι γιατί θα λαπαδιάσει( για αυτό ρίξαμε στη αρχή το αλατοπίπερο). Κλείνουμε το καπάκι και μόλις αρχίσει να βράζει, κατευάζουμε την φωτιά στο σιγανό. Σε περίπου 10' είναι έτοιμο. Πρέπει να έχει εξατμιστεί όλο το νερό. Βάζουμε μια βαμβακερή πετσέτα και κλείνουμε το καπάκι. Το αφήνουμε για 5' να απορροφήσει την υγρασία και το ρύζι μας είναι έτοιμο.


Καλή μας όρεξη!!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!