Λουκουμάδες

By Το Φαγητό της Μαμάς - Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Εύκολα και οικονομικά, με υλικά που πάντα έχουμε στην κουζίνα μας!









Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κσ μέλι θυμαρίσιο
αλεύρι (περίπου 500 gr)
1 κγ αλάτι 
1/2 μπρίκι και ένα δάχτυλο παραπάνω με νερό
λάδι(εγω προτιμώ να βάζω αραβοσητέλαιο)

Για την εκτέλεση

Βάζουμε το μπρίκι με το νερό στο μάτι και ρίχνουμε την μαγιά. Ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να λιώσει, προσεκτικά όμως γιατί αν ζεσταθεί πολύ, η μαγιά θα χαλάσει! Όταν είναι έτοιμο το ρίιχνουμε σε ένα μεγάλο τάπερ και βάζουμε το αλάτι. Το διαλύουμε και μετά ρίχνουμε 1 κσ μέλι και σιγά σιγά το αλεύρι μας. Αρχίζουμε να πλάθουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια, πρέπει όμως να είναι και μαλακό. Αν δούμε οτι σκληραίνει δεν βάζουμε άλλο αλεύρι και το αφήνουμε έτσι. Το σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και το αφήνουμε 30' να φουσκώσει. 

Αφού είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα φλυτζανάκι λίγο λάδι και με ένα κουταλάκι του γλυκού που το έχουμε βουτήξει σε αυτό το λάδι, αρχίζουμε να κόβουμε το ζυμάρι και να το κάνουμε μπαλάκια μικρά(το βουτάμε στο λάδι για να μην κολλάει η ζύμη μας επάνω)! Προσοχή να είναι μικρά γιατί όταν μπούν στο τηγάνι θα φουσκώσουν.
Βάζουμε στο τηγάνι λάδι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα ζυμαράκια μας και τα ανακατεύουμε για να γίνουν απο όλες τις μεριές. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα σε 3-4' είναι έτοιμα και τα βγάζουμε με μία τρυπιτή κουτάλα σε ένα πιάτο και μετά απο εκεί τα σερβίρουμε στα μπόλ μας, ώστε να φύγουν και τα πολά λάδια τους. Ρίχνουμε απο πάνω μέλι και μερέντα και τα σερβίρουμε ζεστά.


Καλή μας όρεξη!!! 


Οι αναλογίες αυτές βγάζουν περίπου 60-70 λουκουμάδες του μεγέθους της φωτογραφίας. Ή κάνουμε μικρότερη ποσότητα, ή φτιάχνουμε όσα θέλουμε και το υπόλοιπο ζυμάρι το βάζουμε στην κατάψυξη για κάποια άλλη φορά!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!