Πατάτες φούρνου με λεμόνι και μουστάρδα

By Το Φαγητό της Μαμάς - Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

Πατάτες! Το αγαπημένο ή ίσως ένα απο το ποιό αγαπημένα φαγητά των παιδιών μας. Πρακάτω σας δίνω μια συνταγή πολύ νόστιμη για να την δοκιμάσετε με την οικογένειά σας.




Υλικά
15 πατάτες μεσαίες
3 λεμόνια μικρά
2 κσ μουστάρδα
1/3 κγ μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1 κσ γεμάτη ρίγανη

Για την εκτέλεση
Για αρχή κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, τα πλένουμε και τα βάζουμε στην γάστρα μας. 
Κόβουμε τα λεμόνια και τα στίβουμε.
 Στο ίδιο μπόλ που έχουμε τον χυμό λεμονιού ρίχνουμε την μουστάρδα και την ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να λιώσει η μουστάρδα. Τα ρίχνουμε πάνω απο τις πατάτες.
 Στη συνέχεια γεμίζουμε με λίγο νεράκι την γάστρα. Απο πάνω ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι. Βάζουμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Σε 30' περίπου ανοίγουμε το καπάκι να δούμε αν μαλάκωσαν οι πατάτες. Αν μαλάκωσαν, βγάζουμε το καπάκι και ξαναβάζουμε την γάστρα στον φούρνο στους 180°C 
χωρίς το καπάκι μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 15'.
 Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε ζεστές.


Καλή μας όρεξη!!!



 *Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να βάλουμε μέσα 2 μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα ή και σκόρδο κομμένο στη μέση.
*Αν κόψουμε τις πατάτες, αλλά δεν θέλουμε να τις μαγειρέψουμε ακόμα, μπορούμε να τις βάλουμε σε ένα τάπερ με νερό για να μην μαυρίσουν.
*Αν δεν θέλουμε να τις κάνουμε σε γάστρα αλλα σε ταψάκι, μπορούμε να κλείσουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και να κάνουμε την ίδια διαδικασία.
*Αν δεν σερβίρουμε τις πατάτες σε παιδιά, μπορούμε να βάλουμε και λίγο κόκκινο πιπέρι καυτερό ή μπούκοβο.

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!