Πατάτες τηγανιτές στην κατσαρόλα, σαν φριτέζα

By Unknown - Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

Σε ποιόν δεν αρέσουν οι πατάτες; Ειδικά οι τηγανιτές! Παρακάτω θα σας δείξω έναν τρόπο για να γίνονται οι πατάτες μας ποιό νόστιμες και ποιό αφράτες σαν να βγήκαν απο φριτέζα.
Υλικά
πατάτες
ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι
αλάτι
                                                                                                                                                                                                   
Για την εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις κόβουμε σε ροδέλες. Παίρνουμε μια μεσαία κατσαρόλα και την γεμίζουμε με 1/4 ελαιόλαδο ( αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και αραβοσητέλαιο). Την αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε όσες πατάτες παίρνει, ώστε να γεμίσει μέχρι πάνω. 
Βάζουμε το καπάκι, αφήνοντας το λίγο ανοιχτό και μόλις πάρουν το χρώμα τους, τις βγάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο, πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τις ''τηγανίσουμε'' όλες. Ρίχνουμε αλάτι και τις πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και είναι έτοιμες!

* Το λάδι στην κατσαρόλα μας μπορούμε μετά να το βάλουμε σε ένα ποτήρι, να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και να το αποθηκεύσουμε σε δροσερό μέρος. Όταν θελήσουμε να ξανακάνουμε πατάτες, το χρησιμοποιούμε ξανά! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι 3 φορές. Μετά αλλοιώνεται, χαλάει την γεύση στις πατάτες και φυσικά δεν είναι καθόλου υγιεινό.


Καλή μας όρεξη!!!
  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!