Πώς να γίνουμε ένα με την φύση!

By Unknown - Κυριακή, Ιουνίου 25, 2017

Απο όλες τις απόψεις, τίποτα δεν συγκρίνεται με τα λαχανικά που καλλιεργούμε μόνοι μας. Κάποιοι είναι ποιο τυχεροί και έχουν δική τους αυλή, όλοι όμως έχουμε τουλάχιστον ένα μπαλκόνι στο οποίο μπορούμε να φυτέψουμε λαχανικά της επιλογής μας( που φυσικά μπαίνουν σε γλάστρες) όπως μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό, δυόσμο, ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, φασολάκια κ.α.

Το ποιο εύκολο να καλλιεργηθεί στο μπαλκόνι μας, ειναι ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο βασιλικός και ο δυόσμος. Η σπορά και η φύτευση τους είναι εύκολη και το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και λίγος χώρος για τις γλάστρες. Αν σκοπεύετε να φυτέψτε γλάστρες στο μπαλκόνι και ειδικά για ποιο μεγάλα φυτά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε με έναν γεωπόνο ώστε να σας κατευθύνει καλύτερα σχετικά με το σωστό μέγεθος των γλαστρών και το χώμα που θα πρέπει να βάλετε.

Για όσους όμως έχουν αυλή, τα πράγματα είναι ποιο ευχάριστα γιατι θα μπορούν να την μετατρέψουν σε έναν μικρό παράδεισο. Δέντρα με φρούτα, μπαξέδες και λουλούδια θα ήταν η ποιο ευχάριστη εικόνα. Εκεί δεν υπάρχει περιορισμός στο τι θα φυτευτεί απλά και μόνο επειδή υπάρχει πολύς χώρος! Ίσως ο μόνος περιορισμός να είναι το είδος του χώματος και η κλιματική διαφορά που δεν θα επιτρέπουν συγκεκριμένα φυτά να αναπτυχθούν. Αλλά και πάλι μόνο ενας γεωπονος μπορεί να λύσει όλους μας τους προβληματισμούς και να μας κατευθύνει! 

Σε όποια απο τις παραπάνω περιπτώσεις και αν είμαστε, θα πρέπει να ασχολούμαστε με την φύση. Αυτά που θα μας δώσει πίσω δεν μπορεί να μας τα δώσει κανένα μανάβικο και καμία αγορά! Ας σκεφτούμε λοιπόν τα παραπάνω και ας πράξουμε...

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!