Μύδια σαγανάκι

By Το Φαγητό της Μαμάς - Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

Ένας μεζές εύκολος και καλοκαιρινός. Ιδανικός για το καλοκαιρινό μας τραπέζι!








Υλικά
250gr μύδια ψύχα
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 σκ σκόρδο κομμένα στη μέση
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1/2 κσ πολτό ντομάτας
100gr τυρί λευκό
1 μικρή φέτα τυρί για το τέλος
μαιντανό
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1/4 κγ κόκκινο πιπέρι γλυκό
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό

Για την εκτέλεση
Αφού κόψουμε και τρίψουμε τα υλικά μας, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη
και πράσινη πιπεριά και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πολτό και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τα μύδια μας, 1/2 ποτήρι νερό, το τυρί, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι και τα αφήνουμε με μισίκλειστο καπάκι σε μέτρια φωτιά για 7-8'. Μόλις δέσει η σάλτσα μας, είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε σε ένα πήλινο και απο πάνω διακοσμούμε με μαιντανό και τυράκι.

Καλή μας όρεξη!!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!