Παγωτό με σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ

By Το Φαγητό της Μαμάς - Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

Μια πολύ ωραία συνταγή με παγωτό σοκολάτα πού σίγουρα θα σας αρέσει και αξίζει να την δοκιμάσετε! Βασίζετε πάνω σε μια προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με το παγωτό βανίλλια που μπορούσαμε να το κάνουμε ότι γεύση θέλαμε! Εδώ λοιπόν είναι μια ιδέα για το πώς να κάνουμε γεύση σοκολάτας με κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Εύκολα και απλά.

Υλικά
1 ζαχαρούχο
1 εβαπορέ
1 σαντιγί MORFAT
2 βανίλλιες
5 κσ γάλα πλήρες
5 κσ κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Για την εκτέλεση
Ξεκινάμε κάνοντας την βάση μας, που είναι η γεύση βανίλλια. Σε μεγάλο μπόλ ρίχνουμε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο, την MORFAT και τις βανίλλιες και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να σφίξει και να φουσκώσει ελαφρά.
 Στη συνέχεια σε ένα μπρίκι βάζουμε 
το γάλα με 4 κσ κακάο 
(κρατάμε την 1 κουταλιά) και 
ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει. 
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. 


Παίρνουμε μπροστά μας το μπόλ και ρίχνουμε την 1 κουταλιά κακάο που κρατήσαμε και το ανακατεύουμε. Έπειτα, ρίχνουμε και το λιωμένο κακάο με το γάλα και το ξαναπερνάμε απο το μίξερ μέχρι να γίνει ένα. Το βάζουμε στην κατάψυξη και μετά απο 1 ώρα το ξανακοιτάμε αν έχει μισοπαγώσει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει τελείως. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτα και καραμέλα και διακοσμούμε με τρούφα!


Καλή μας όρεξη!!!



  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!