Η σημασία του πρωινού για τα παιδιά!

By Unknown - Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2017

Πρωινό! Η σημασία του πρωινού για τα παιδιά είναι μεγάλη γιατι ένα πλήρες πρωινό περιέχει όλες τις βιταμίνες και την ενέργεια που θα χρειαστεί ένα παιδί για την υπόλοιπη ημέρα του! Χωρίς αυτό, το παιδί θα είναι υποτονικό και πιθανόν θα κάνει πολλά τσιμπολογήματα απο σοκολάτες, γλυκά, fastfood..
Επομένως, το ξεκίνημα της ημέρας ενός παιδιού, μιας ημέρας γεμάτη με πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες, πρέπει να συνοδεύεται από τη λήψη κατάλληλου πρωινού γεύματος το οποίο θα του προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την απαιτούμενη ενέργεια.


Ένα πλήρες πρωινό λοιπόν θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

Μια φέτα ψωμι, αλειμένη με βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι σε συνδυασμό με φρούτα της εποχής, ένα αυγουλάκι και έναν φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκάλι(ή ροδι ή συνδυασμο των 2), ή ενα ποτήρι γάλα!

Ακόμη θα μπορούσαμε να αλείψουμε φρυγανιές με βούτυρο, να κάνουμε ένα τόστ με σαλάμι και κασσέρι και πάλι να τα συνδυάσουμε με φρούτα και χυμό!

Φυσικά όμως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ατομικά κρουασανάκια ή τσουρεκάκια (κάποια στιγμή θα ανεβάσω σχετική ανάρτιση για ζύμη κρουασαν και τσουρεκιού) και να τα γεμίζουμε με μαρμελάδα συνδυάζοντάς τα πάλι με τα παραπάνω!


Βέβαια, ακόμα και μετά από ένα καλό πρωινό, οι ανάγκες των παιδιών είναι μεγάλες και έτσι είναι σημαντικό να καταναλώνουν και ένα υγιεινό σνακ ανάμεσα στο πρωινό και το μσημεριανό, όπως μια μπανάνα, μήλο, παστέλια, μπάρες δημητριακών, ένα γιαουρτάκι με μέλι και κομμένα φρούτα κ.α.

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!