Φακές

By Το Φαγητό της Μαμάς - Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017



 Οι φακές είναι ένα φαγητό με ιδιαίτερα μεγάλη διατροφική αξία, για αυτό είναι καλό να υπάρχει στην κουζίνα μας. Η παρακάτω συνταγή είναι απλή, όμως πολύ γευστική. Σε σημείο που κατ τα μικρά παιδιά θα αγαπήσουν!!!





Υλικά για 4 άτομα:


  • 250gr φακές ψηλές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 φλ. του ελληνικού, ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πολτό ντομάτας
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  
Ας ξεκινήσουμε. .



Πρώτα απ' όλα πλένουμε και καθαρίζουμε τις φακές. Στη συνέχεια τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόνα με νερό που ήδη βράζει και τις αφήνουμε για 5'. Ταυτόχρονα κόβουμε όλα τα υλικά μας να είναι έτοιμα. Μόλις περάσει ο χρόνος, στραγγίζουμε τις φακές και τις αφήνουμε στην άκρη. Γεμίζουμε την κατσαρόλα ξανά με νερό (1,5lt περίπου) και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα και τα ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι και το βαζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε την φωτιά στο μέτριο και το αφήνουμε έως ότου να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσουν. 



Καλή μας όρεξη!!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!