Κατσικάκι στον φούρνο, πεντανόστιμο!

By Το Φαγητό της Μαμάς - Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018


Μετά από πολύ καιρό, θα δούμε μια πολύ αγαπημένη συνταγή, τόσο δική μου, όσο και της οικογένειάς μου. Τι άλλο, από κατσικάκι στον φούρνο με ρυζάκι και σάλτσα! Πάμε όμως να δούμε τα υλικά:
  • Κομμάτια από κατσίκι (ζητάμε ότι έχει στο κρεοπωλείο)
  • 400γρ ρύζι Καρολίνα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 κουτί σάλτσα Pumaro
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κγ θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι 
 Πλένουμε πολύ καλά το κατσίκι και το βάζουμε μέσα σε μια γάστρα. Γεμίζουμε με 2 δάχτυλα νερό και ρίχνουμε την ντομάτα, την σάλτσα, το κρεμμύδι, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
 Κλείνουμε το καπάκι και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (σε αντιστάσεις). Μετά από τουλάχιστον 1 1/2 ώρα, κοιτάμε το φαγητό να έχει πάρει ελάχιστο χρώμα από επάνω και να έχει μαλακώσει το κρέας. Μόλις φτάσουμε σε αυτό το σημείο, βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο.
 Ρίχνουμε το ρύζι και 3 ποτήρια νερό και γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά. Κλείνουμε το καπάκι και την ξανά-βάζουμε μέσα να συνεχίσει να ψήνεται για άλλα 45 λεπτά. 
Μόλις περάσει ο χρόνος, ελέγχουμε να έχει γίνει το ρύζι  και να έχει πάρει χρώμα το κρέας, όπως σας δείχνω στην φωτογραφία.

Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη! 

 Απαγορεύεται η αντιγραφή της συνταγής και των φωτογραφιών. Αν σου άρεσε και το θέλεις στην σελίδα/blog σου, παρακαλώ να επικοινωνήσεις μαζί μου στο tofaghtothsmamas@gmail.com
Ωστόσο, μπορείς να την εκτυπώσεις και να την καταχωρήσεις με τις υπόλοιπες συνταγές σου!

  • Share:

Τι άλλο μπορεί να σου αρέσει;

0 Σχόλια

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!