Σπιτικές Κοτομπουκιές - Το Φαγητό της Μαμάς

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Σπιτικές Κοτομπουκιές

Σε ποιό παιδί δεν αρέσουν οι κοτοτομπουκιές; Παρακάτω λοιπόν, θα σας δώσω μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή, για να φτιάχνουμε στο σπίτι τις κοτομπουκίτσες και να ξέρουμε και τί υλικά χρησιμοποιούμε! Μπορούμε φυσικά να τις συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες και κάποια σώς της αρεσκείας μας. Για να δούμε..



 

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
1 πακέτο Γαλέτα (συγκεκριμένα τα Cream Crackers σήτου ΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΥ)
2/3 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο ή αραβοσητέλαιο
πιπέρι(προαιρετικά)

Για την εκτέλεση
 Πρώτα, ξεκινάμε, βάζοντας τα Cream Crackers στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως. Σε ένα μεγάλο τάπερ, αδειάζουμε την γαλέτα και ρίχνουμε το αλέυρι. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι (αν δεν τα προορίζουμε για παιδιά) και ανακατεύουμε καλά.




 Έπειτα, αφού πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το ρίχνουμε μέσα στο τάπερ, το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 10' στην άκρη. Μόλις περάσει ο χρόνος, σε ένα τηγάνι βαθύ, ρίχνουμε τόσο λάδι, ώστε να σκεπάσει μέχρι την μέση τις μπουκίτσες. 
 Μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε τις μπουκιές και τις αφήνουμε να ψηθούν και απο τις 2 μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 5-6'. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμες να τις σερβίρουμε!



Καλή μας όρεξη!!!



~Tips~
* Για να είμαστε σίγουροι οτι το κοτόπουλο ψήθηκε και δεν είναι ωμό, βγάζουμε μια μπουκίτσα και με ένα μαχαίρι την κόβουμε στην μέση. 
* Προσοχή, δεν χρειάζεται να ρίξουμε καθόλου αλάτι, γιατί τα συγκεκριμένα Crackers είναι αλμυρά.
* Επειδή η ποσότητα του λαδιού που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μεγάλη, μπορούμε να κάνουμε μίξη ελιόλαδου με αραβοσητέλαιο. Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!