Λαχανικά στον φούρνο ( ή Μπριάμ) - Το Φαγητό της Μαμάς

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Λαχανικά στον φούρνο ( ή Μπριάμ)

Πόσες φορές μας έχει τύχει να μην ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε; Εγώ λοιπόν, όταν βρίσκομαι σε αυτή την θέση, ένα απο τα φαγητά που μαγειρεύω είναι τα λαχανικά στον φούρνο. Φυσικά το φτιάχνω με ότι λαχανικά τυχαίνει να μου περισσεύουν και έτσι δεν μου χαλάνε στο ψυγείο! Για να δούμε..



Υλικά
3 μελιτζάνες μέτριες 
1 κολοκυθάκι
1 κόκκινη πιπεριά (όχι κέρατο)
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
7-8 ντοματίνια
2 μεσαίες ντομάτες τριμμένες
1/2 κσ τοματοπολτό
5 πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κγ θυμάρι
1 κσ μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 κσ άνηθο ψιλοκομμένο
νεράκι

Για την εκτέλεση
 Πρώτα απ' όλα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους ( εγώ ξεφλούδισα και τις μελιτζάνες, λόγω του οτι έχω μικρό παιδάκι ). Αφού τρίψουμε τις 2 ντομάτες, τις ρίχνουμε στο μούλτι και προσθέτουμε τον τοματοπολτό. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα. 


Παίρνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τις τριμμένες ντομάτες με τον πολτό, μέσα. Απο πάνω, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μαιντανό, άνηθο, θυμάρι και ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι ίσα να καλύψει το φαγητό μας, ΜΕΙΟΝ 3 δάχτυλα ( δίνω την δοσολογία με αυτόν τον τρόπο, γιατί το κάθε πυρέξ έχει διαφορετικό μέγεθος και δεν θα ισχύει η ίδια ποσότητα νερού ). Τοποθετούμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 190°C και το αφήνουμε να ψηθεί. Μετά απο 40' πρέπει να αρχίσουμε να το κοιτάμε. Αν έχει απορροφηθεί το νερό, τσιμπάμε μια πατάτα και αν είναι έτοιμη, μπορούμε να το βγάλουμε απο τον φούρνο, ειδάλλως, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα και το αφήνουμε. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε 15' να κάτσει και να κρυώσει λίγο. Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε! 

Καλή μας όρεξη!!!



~Tips~
* Αν δεν θέλουμε να είναι πολύ ψημένο απο πάνω, όταν θα βάλουμε το φαγητό στον φούρνο, θα τοποθετήσουμε αλουμιόχαρτο. Όταν θα έχει γίνει το φαγητό, θα το βγάλουμε, ώστε να πάρει λίγο χρώμα και είναι έτοιμο. Επίσης, δεν θα πρέπει να βάλουμε τόσο πολύ νερό, θα αρκεί να καλυφθεί το μισό φαγητό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!