Καρυδόπιτα με Κρέμα - Το Φαγητό της Μαμάς

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Καρυδόπιτα με Κρέμα

Σήμερα, θα δούμε μια πάρα πού εύκολη συνταγή για καρυδόπιτα. Είναι αρκετά οικονομική, αλλα ταυτόχρονα πεντανόστιμη. Θα την συνοδεύσουμε με κρέμα βανίλια απο πάνω, που θα της δώσει μια ποιό ελαφρυά γεύση! Για να δούμε..

Υλικά
Για την καρυδόπιτα
5 αυγά
1 φλ ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλα κοσκινισμένη
1 φλ αλεύρι κοσκινισμένο
1 baking powder κοσκινισμένο
1/2 φλ καρύδια

3 κσ ελαιόλαδο

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 ποτήρια ζάχαρη


Για την κρέμα
1 σακουλάκι κρέμα ΓΙΩΤΗΣ βανίλια
660ml γάλα
2 κσ ζάχαρη

Για την εκτέλεση
Για το σιρόπι
Πρώτα απ' όλα, θα ξεκηνήσουμε με το σιρόπι, ώστε να έχει κρυώσει όταν θα έχουμε έτοιμη την καρυδόπιτα!
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Μόλις δούμε οτι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε.

Για την καρυδόπιτα
Σε ένα τάπερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το bakin και την κανέλλα και τα αφήνουμε δίπλα μας. Σε ένα άλλο μεγάλο τάπερ ρίχνουμε την ζάχαρη και αφού αρχίσουμε να χτυπάμε με το μίξερ, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Πρώτα περιμένουμε να διαλυθεί το πρώτο και στην συνέχεια θα ρίξουμε το δεύτερο (με αυτόν τον τρόπο, εξουδετερώνουμε την μυρωδιά του αυγού στο γλυκό μας). Χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε με το μίξερ, ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα κοσκινισμένα υλικά που έχουμε στο τάπερ μας. Μόλις ομογενοποιηθούν καλά, προσθέτουμε και τα καρύδια με το ελαιόλαδο και σταματάμε το χτύπημα. 


Παίρνουμε ένα ταψί (το δικό μου είναι 30 εκ), και το αλευρώνουμε καλά. Απο πάνω πασπαλίζουμε και λίγη κανέλλα για να έχει μυρωδιά και αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα μας. Το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα ή με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30' ( καλό είναι να αρχίσουμε να το κοιτάμε μετά το 20λεπτο ).


 Για να βεβαιωθούμε οτι έγινε, το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και αν βγεί στεγνή, είναι έτοιμο, ειδάλλως το αφήνουμε λίγο ακόμα. Αφού περάσει ο χρόνος μας και βγάλουμε την καρυδόπιτα, αρχίζουμε να ρίχνουμε το σιρόπι, προσέχοντας να το ρίχνουμε σιγά σιγά και να φροντίσουμε να πάει παντού. Μόλις τελειώσουμε, την αφήνουμε στην άκρη και πάμε να κάνουμε την κρέμα μας.

Για την κρέμα βανίλια
Γεμίζουμε μια κούπα με γάλα απο τα 660ml και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Στην κούπα που κρατήσαμε, ρίχνουμε το φακελάκι την κρέμας και ανακατεύουμε καλά να δυαλυθεί. Μόλις το γάλα είναι έτοιμο, τραβάμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και ρίχνουμε την κούπα. Ανακτεύουμε καλά και το ξαναβάζουμε στην φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να πήξει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει για 5' και την απλώνουμε ομοιόμορφα, επάνω στην καρυδόπιτα. 
 Τέλος, πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα ή ολόκληρα και την βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις περάσουν οι ώρες(3-4) και κρυώσει και ο πάτος του ταψιού, είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!