Σπιτικά Σπανακοπιτάκια - Το Φαγητό της Μαμάς

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Σπιτικά Σπανακοπιτάκια

Τί ποιό νόστιμο και υγιεινό, απο το σπανάκι! Παρκάτω θα σας δώσω μια συνταγή για νόστιμη σπανακοπιτάκια, που μπορούμε να τα βάλουμε και ως πρωϊνό στα παιδιά μας, αλλα και να τα φάμε ως απογευματινό ή βραδινό. Για να δούμε...




Υλικά
1 πακέτο ΚΑΝΑΚΙ σφολιατάκια
1/2 κιλό σπανάκι
1 κσ άνηθο ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι
πιπέρι
1 κσ γάλα πλήρες

Για την εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε πολυ λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε για 1-2' να μαραθεί. Στην συνέχεια, ρίχνουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και αυτό. Σβήνουμε το μάτι και ενώ ακόμα όλα τσιγαρίζοντε, ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε 2-3 φορές και το αφαιρούμε απο την φωτιά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμη η γέμιση. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα γεμίζουμε με 1 1/2 κγ και τα κλείνουμε καλά, πατώντας τα στο τέλος με ένα πιρουνάκι, μουσκεμένο στο νερό. Απο πάνω, αλείφουμε με το γάλα και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να πάρουν χρώμα (θέλει 20' περίπου). Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!