Γαρίδες τηγανητές σε χυλό Μπύρας - Το Φαγητό της Μαμάς

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

Γαρίδες τηγανητές σε χυλό Μπύρας

Παρακάτω, σας δίνω μια πολύ νόστιμη συνταγή με γαρίδες, σαν ορεκτικό ή και ώς κυρίως πιάτο. Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε τέλεια με πατάτες τηγανητές ή με ρυζάκι. Για να δούμε..


Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
200-300gr αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
1/2 κγ θυμάρι
1/2 νεροπότηρο μπύρα (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω)
 ελαιόλαδο
πατάτες 
1 μικρό λεμόνι

Για την εκτέλεση 
Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε αν δεν είναι καθαρισμένες. Σε ένα μικρό μπόλ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά την μπύρα, μέχρι να γίνει χυλός. 


Ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνουμε 5'. Στη συνέχεια με ένα πιρούνι, τις βγάζουμε σε ένα πιάτο, να φύγει το πολύ μείγμα, γιατί αλλιώς δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Τις τσιγαρίζουμε και απο τις 2 μεριές για περίπου 3-4' και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 


Αφού έχουμε καθαρίσει τις πατάτες μας, τις κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες και τις βάζουμε στο ίδιο λάδι να τηγανιστούν (αν οι γαρίδες έχουν απορροφήσει το περισσότερο λάδι που ρίξαμε, τότε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα, για τις πατάτες). Τα σερβίρουμε μαζί, και στις γαρίδες θα είναι ωραία να τις σερβίρουμε με κομμένες φέτες λεμονιού!

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!