Εύκολη Τούρτα με γέμιση Σοκολάτα και Κρέμα - Το Φαγητό της Μαμάς

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Εύκολη Τούρτα με γέμιση Σοκολάτα και Κρέμα

Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά που δοκίμασα να κάνω τούρτα και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και πεντανόστιμο! Έψαχνα για πολύ καιρό μια τούρτα που να είναι εύκολη και την βρήκα! Φυσικά, έχει και δικές μου λεπτομέριες και παραλλαγές σε κάποια γεμίσματα και υλικά αλλα στο τέλος θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα! Για να δούμε..



Υλικά
Σπιτικό Σοκολατένιο Παντεσπάνι χωρισμένο στα 3
(Για να δείτε την συνταγή για Παντεσπάνι πατήστε επάνω στον σύνδεσμο)

Για την κρέμα σοκολάτα
300 γρ. βούτυρο μαλακό
150 γρ. άχνη ζάχαρη
180 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο
1 βανίλια


Για την κρέμα βανίλια
1 φακελάκι κρέμα ΓΙΩΤΗΣ βανίλια
660 ml γάλα
2 κσ ζάχαρη

Για τη γκανάς
150gr Κρέμα γάλακτος
20 gr βούτυρο
200gr σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια

Για την εκτέλεση 
 Εγώ επειδή δεν έχω τουρτιέρα, χρησιμοποίησα το σκεύος που βάζω τα κέικ, έτσι στη βάση του σκεύους, βάζω το πρώτο παντεσπάνι. 

Για την κρέμα σοκολάτα


Πάμε τώρα να κάνουμε την κρέμα σοκολάτα. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί. Παίρνουμε ένα τάπερ και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο με την άχνη, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Βάζουμε την βανίλια και ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα, συνεχίζοντας το χτύπημα σιγά σιγά, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα που να γυαλίζει. Στη συνέχεια παίρνουμε μια σπάτουλα, αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι και την αλείφουμε ομοιόμορφα. Απο πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλο απο το παντεσπάνι. 



Για την κρέμα βανίλια 
Στη συνέχεια, κάνουμε την κρέμα βανίλια. Γεμίζουμε μια κούπα με γάλα απο τα 660ml και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Στην κούπα που κρατήσαμε, ρίχνουμε το φακελάκι την κρέμας και ανακατεύουμε καλά να δυαλυθεί. Μόλις το γάλα είναι έτοιμο, τραβάμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και ρίχνουμε την κούπα. Ανακτεύουμε καλά και το ξαναβάζουμε στην φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να πήξει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει για 5' και στη συνέχεια, την απλώνουμε με μια σπάτουλα επάνω απο το παντεσπάνι. Τοποθετούμε και το τελευταίο φύλο απο παντεσπάνι και πάμε να κάνουμε την γκανάς. 

Για την Γκανάς
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρω απο την φωτιά και ρίχνω μέσα την σοκολάτα με το βούτυρο. Ανακατευώ πάρα πολύ καλά, ώστε να λιώσει όλη η σοκολάτα (άν μείνει έστω ένα κομματάκι, η γκανάς δεν θα πήξει). Την αφήνουμε 20' να κάτσει και είναι έτοιμη. Με ένα κουτάλι την ρίχνουμε επάνω στην τούρτα και την απλώνουμε.

Μοντάρισμα
Αφού έχουμε ουσιαστικά φτιάξει την τούρτα μας, μένει να την στολίζουμε για να δείχνει ποιό όμορφη. Παίρνουμε ένα πακέτο μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Γεμιστά. Τα ανοίγουμε στην μέση και αρχίζουμε να τα κολλάμε γύρω γύρω απο την τούρτα. Λογικά, θα μας περισέψουν 2 μπισκότα, απο τα οποία το ένα θα το σπάσουμε και θα το βάλουμε σαν στόλισμα και απο το άλλο θα αφαιρέσουμε την γέμιση και θα το τρίψουμε. Η τούρτα μας έιναι έτοιμη. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 4 ώρες και μετά, διτηρείτε έως και 3-4 ημέρες! 

Καλή μας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!