Γαριδομακαρονάδα στο Τηγάνι - Το Φαγητό της Μαμάς

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Γαριδομακαρονάδα στο Τηγάνι

Η γαριδομακαρονάδα γενικά, είναι ένα πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι. Παρακάτω σας δίνω μια συνταγή για πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα, που θα λατρέψει όλη σας η οικογένεια!


Υλικά
1 σακουλάκι γαρίδες μεσαίες κατεψυγμένες
1 πακέτο μακαρόνια νο6
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκ σκόρδο κομμένο σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες τριμμένες
15 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1/2 νεροπόηρο, κόκκινο γλυκό κρασί
2 κσ μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κγ βασιλικό ξερό
1/4 κγ θυμάρι
1 κγ κοφτή ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Για την εκτέλεση
Αφού αποψύξουμε τις γαρίδες, με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το έντερο απο την ράχη (εφόσον είναι κατεψυγμένες, κάποιες είναι ήδη καθαρισμένες, αλλα και πάλι το ελέγχουμε!). Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι. Παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα αφήνουμε 2'. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν και απο τις δύο μεριές για περίπου 3-4'. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την πιπεριά, την τριμμένη ντομάτα, τα ντοματίνια, τον μαιντανό, τον βασιλικό, το θυμάρι, την ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 5 ποτήρια με νερό. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Θέλει προσοχή γιατί αυτή η σάλτσα πρέπει να βράσει για περίπου 20'. Άν τα μακαρόνια μας, για παράδειγμα θέλουν 9' να γίνουν, τότε αφού αρχίσει να βράζει η σάλτσα, περιμένουμε 11' και μετά ρίχνουμε τα μακαρόνια.  Μόλις η σάλτσα σφήξει, αφαιρούμε το τηγάνι απο την φωτιά και το αφήνουμε για 5'. Έπειτα, μπορούμε να την σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!!!


~Tips~
*Άν στο ενδιάμεσο, δούμε οτι αρχίζουν να κολλάνε, αλλά θέλουν ακόμα κάποια λεπτά βράσιμο, μπορούμε να ρίξουμε λίγο βραστό ή τουλάχιστον ζεστό νερό παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!