Ριζότο με Μανιτάρια, Κρέμα Γάλακτος και Σπανάκι - Το Φαγητό της Μαμάς

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Ριζότο με Μανιτάρια, Κρέμα Γάλακτος και Σπανάκι

Το παρακάτω ριζότο, είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο, που μπορούμε να μαγειρέψουμε και όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεσή μας, αλλά θέλουμε να κάνουμε κάτι χορταστικό και με πλούσια γεύση. Για να δούμε..


Υλικά
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 κρέμα γάλακτος
1 μέτρια ντομάτα ώριμη
1/2 κονσέρβα μανιτάρια
3 κσ σπανάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κύβο Knorr Λαχανικών διαλυμένο σε 600ml νερό (μπορεί να μη χρειαστεί τόσο νερό)
ελαιόλαδο
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1 κσ κοφτή βιτάμ

Για την εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το Knorr να ζεσταθούν πολύ, μέχρι να λιώσει. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε απο την φωτιά. 

 Σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πλένουμε το ρύζι 1-2 φορές και μόλις το λάδι μας κάψει, το ρίχνουμε μέσα και το ανακατεύουμε 3 φορές. Έπειτα, ρίχνουμε τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε την φωτιά. 


Αφού τα αφήσουμε για 1', ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε να πάει παντού και απο πάνω ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι. Ανεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και σιγά σιγά ρίχνουμε με μια κουτάλα της σούπας, τον λιωμένο ζωμό στο τηγάνι. Αρχικά βάζουμε 2 κουταλιές και το αφήνουμε. Μόλις δούμε οτι αρχίζει να κολλάει ( σε κανένα 2λεπτο), ρίχνουμε άλλη μία και πάει λέγοντας. Αυτό διαρκεί περίπου 20' (σύμφωνα με τον χρόνο που θέλει το Καρολίνα να μαγειρευτεί). 


Δοκιμάσουμε το ρύζι και άν έγινε, το αποσύρουμε απο την φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και βιτάμ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.


Καλή μας όρεξη!!!


~Tips~
* Το ριζότο, πρέπει να καταναλώνεται  έως 20' αφού γίνει, αλλιώς θα είναι σαν λαπάς.
* Άν μας περισσέψει ζωμός στο τέλος, δεν πειράζει, αλλά άν μας τελειώσει νωρίτερα, απλά θα ζεστάνουμε λίγο νεράκι ακόμα και θα το ρίχνουμε σκέτο (έτσι και αλλιώς την γεύση του ζωμού την πήρε).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!