Μύδια σε σάλτσα ντομάτας με Μαυροδάφνη και Ζυμαρικά - Το Φαγητό της Μαμάς

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Μύδια σε σάλτσα ντομάτας με Μαυροδάφνη και Ζυμαρικά

Μια συνταγή καλοκαιρινή και πολύ εύκολη. Φτιάχνετε με απλά υλικά και είναι ικανή να καλύψει όλα τα γούστα στις μακαρονάδες!
Για να δούμε!





Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια κοφτά
250gr μύδια ψύχα
3 ντομάτες τριμμένες
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο κομμένα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
1/2 νεροπότηρο Μαυροδάφνη
1 κσ μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


Για την εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα αφήνουμε 2' σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε και αυτά για λίγα λεπτά μέσα μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και να τα απορροφήσουν.
Σβήνουμε με Μαυροδάφνη αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε όλα μας τα υλικά, προσθέτοντας 1 ποτήρι νερό. Έχουμε την φωτιά στο μέτριο και περιμένουμε περίπου15' να γίνουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, την αποσύρουμε απο την φωτιά και την σερβίρουμε με τα μακαρόνια. Απο πάνω πασπαλίζουμε με ρίγανη και μαύρο πιπέρι.


Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!