Εύκολη συνταγή για Νουά στην Χύτρα - Το Φαγητό της Μαμάς

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Εύκολη συνταγή για Νουά στην Χύτρα

Παρακάτω σας δίνω μια εύκολη συνταγή για νοστιμότατο νουά στην χύτρα, συνοδευόμενο με ρύζι.


Υλικά
1 κιλο νουά (ζητάμε απο τον κρεοπώλη να μας το κόψει σε λεπτές φέτες)
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκ σκόρδο κομμένο σε ροδέλες
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1 κγ θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κσ μουστάρδα
1 λεμόνι στιμένο
1 κγ κόρν φάουρ
1 φλ ρύζινυχάκι
2 φλ νερό


Για την εκτέλεση
Πλένουμε πάρα πολύ καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τάπερ. Απο πάνω ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το νουά και το γυρνάμε και απο τις 2 πλευρές να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Στίβουμε το λεμόνι, ρίχνουμε μέσα την μουστάρδα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να δυαλυθούν. Παίρνουμε την χύτρα μας και ρίχνουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μείγμα που φτιάξαμε με το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε λίγο ξανά και κλείνουμε την χύτρα. Αφήνουμε να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν περάσει ο χρόνος, ανοίγουμε με πολύ μεγάλη προσοχή την χύτρα και το ξαναβάζουμε σε δυνατό μάτι χωρίς το καπάκι για περίπου 15' ( πρέπει να σφίξει η σάλτσα μας).


 Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, αφού πλένουμε 1 φορά το ρύζι, το ρίχνουμε μέσα μαζί με λίγο ελαιόλαδο να τσιγαριστεί. Αφού το κάνουμε 3-4 στροφές, ρίχνουμε τα 2 φλ νερό και το αφήνουμε να βράσει. Τότε, κατευάζουμε το μάτι σε σιγανή φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε περίπου 15', μέχρι να απορροφήσει όλα τα νερά. Έπειτα, σβήνουμε το μάτι, τραβάμε την κατσαρόλα και τοποθετούμε μια βαμβακερή πετσέτα κάτω απο το καπάκι.Μόλις είναι έτοιμη και σάλτσα πο το κρέας μας, τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!