Νουά στη γάστρα με κριθάρι (ή γιουβέτσι) - Το Φαγητό της Μαμάς

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Νουά στη γάστρα με κριθάρι (ή γιουβέτσι)

Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη, για ένα μυρωδάτο νουά, που θα λατρέψουν και τα παιδάκια μας! Για να δούμε παρακάτω!











Υλικά
1 κιλό νουά
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
3 ντομάτες τριμμένες
1 κγ μοσχοκάρυδο
1 κγ θυμάρι
1/4 κγ κανέλλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο νεράκι

Για την εκτέλεση
Πλένουμε πάρα πολύ καλά το κρέας και το βάζουμε μέσα σε μια γάστρα. Ρίχνουμε απο πάνω ελαιόλαδο, το 1/3 απο τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, θυμάρι και κανέλλα και προσθέτουμε λίγο νεράκι. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με κλειστό καπάκι. Μετά απο 1-1 1/2 ώρα βλέπουμε άν έχει μαλακώσει. Τότε το βγάζουμε απο τον φούρνο και ρίχνουμε το κριθαράκι μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και το ξαναβάζουμε στον φούρνο με ανοιχτό καπάκι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και νεράκι, ίσα να καλύψει το κριθαράκι μας. Όταν φουσκώσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο και το βγάζουμε απο τον φούρνο!

Καλή μας όρεξη!!!

~Tips~
*Άν θέλουμε να το μαγειρέψουμε ποιό γρήγορα, βάζουμε στην αρχή το μοσχαράκι μας στη χύτρα με όλα τα υλικά εκτός απο το κριθαράκι και το αφήνουμε εκεί να μαλακώσει. Έπειτα το βάζουμε στην γάστρα, προσθέτουμε το κριθαράκι και ρίχνουμε μέσα όλο το ζουμί απο την χύτρα. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15' και είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!