Τηγανόψωμα Βασική συνταγή - Το Φαγητό της Μαμάς

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Τηγανόψωμα Βασική συνταγή

Μια εύκολη συνταγή για τηγανόψωμα, που θα ξετρελάνουν τόσο εμάς όσο και τα παιδιά μας. Πολύ τραγανά ψωμάκια, που μπορούμε να τα συνδιάσουμε με βούτυρο και μέλι και να τα απολαύσουμε ώς πρωινό ή βραδυνό!









Υλικά
500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200 gr νερό
1 κγ αλάτι

Για την εκτέλεση
 Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νεράκι και την μαγιά και τα  τοποθετούμε στο μάτι. Με το χέρι μας λιώνουμε την μαγιά, προσοχή όμως να μην ζεσταθεί πολύ γιατί θα χαλάσει και δεν θα πιάσει το ζυμάρι μας. Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε σε ένα τάπερ, βάζουμε το αλάτι και αχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το αλεύρι και να ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι μας. 


Σκεπάζουμε το τάπερ με μία πετσέτα και το τυλίγουμε σε κουβέρτες να φουσκώσει για 45'. Αφού έχει γίνει διπλάσιο, βγάζουμε την πετσέτα και αρχίζουμε να το κόβουμε σε μπαλάκια. Το πατάμε με το χέρι μας να γίνει λεπτό, με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Μην το κάνετε ποιό παχύ, γιατί όταν μπεί στο τηγάνι θα φουσκώσει. Όταν ετοιμάσουμε όλο το ζυμάρι, βάζουμε αραβοσητέλαιο στο τηγάνι, τόσο ώστε να τα καλύπτει μέχρι την μέση. Μόλις κάψει, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε τα τηγανόψωμα. Τα τηγανίζουμε και απο τις δύο μεριές και όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε ζεστά με βούτυρο και μέλι.

Καλή μας όρεξη!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε το σχόλιό σας. Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας, ή ακόμα και να προσθέσετε μια δικιά σας εκδοχή της συνταγής ή ενός υλικού!